Védjük meg a Római-partot!

Quoted post

gázgyári

#114

2013-02-22 01:13

Mi itt lakunk közvetlenül a Római mellett. Izraelnek semmi köze ehhez a városrészhez. Ide épült egy lakótelep a Kádár-rendszerben, azoknak az ára is csillagászati összeg. Sem ez, sem pedig a rengeteg ősrégi családi ház, villa nem az ártérre épült. Az ártéren kisebb kertes házak találhatók, ezek az engedély nélkül felhúzott építmények. Bontassák le őket, miért kellett ezekre fennmaradási engedélyt adni? Majd a közelmóltban építettek a felvásárolt mesés kis csónakházak helyére egy-két kisebb, de méreg drága lakóparkokat. Aki azt kitudta fizetni, az építsen gátat magának. Ha valaki a Rómain akar élni, ami valóban Budapest kiemelkedő szépségű Duna parti területe, vegye meg a százmilliós telkeket, ne az ártéri 30 milliósakat. Akinek nincs erre pénze, menjen a Tisza partjára lakni, ott aztán zsákolhatja a gátakat. Egyébként tízévenként önt ki a Duna, azt pedig viseljék el az ártérre építkezők. NEM KELL A GÁT!!! Ennyi.
A gáttal egyszerűen nem szabad szétbarmolni  e csodálatos szépségű Duna parti szakaszt.

Válaszok

római

#116 Re:

2013-02-22 11:24:49

#114: gázgyári -

Ezzel a mondattal maximálisan egyetértek: "A gáttal egyszerűen nem szabad szétbarmolni  e csodálatos szépségű Duna parti szakaszt."

Az a baj, hogy a négymilliárd rengeteg pénz, amit az ártérre építettek miatt a közpénzből a gátra akarnak költeni. Mint tudjuk, erről a beruházásról Tarlós úr nehezen fog lemondani, pedig megtehetné, a százévi polgármesterkedése után zsebre tett már éppen eleget.

Tarlós úr, mint III. kerületi, többre becsülhetné a természet szépségét, mint a harácsolást.

A meglévő nyúlgát a tisztességes körülmények között épült házakat maximálisan megvédte minden árvíz idején. Ezért köszönjük, nekünk nem kell a több milliárdos gát. Aki az ártérre építkezett, annak tudnia kellett, hogy mit vállalt. Jelzem, ki lehet bírni azt a jó pár évenként előforduló 20-30 cm-es vizet, ami ki szokott önteni az ártérre.


Vendég

#131 Re:

2013-02-22 17:39:22