GYES Emeléséért!


Vendég

/ #43

2013-02-18 22:06

Sziasztok!
Aláírtam, támogatom! Nekünk a 1 gyerek van, nem volt tervezve, de amint megtudtuk, egy percig sem volt kérdéses, hogy marad!
A páromnak van munkája, mai átlagon számolva egész jó, de végrehajtói vonás van belőle, így a fele elmegy, és így már nem annyira jó a fizetése, én kapom a gyest, meg a családit, de kb. éppen megélni elég.
Hála istennek ismerős albérletben lakunk vidéken, nem kell bérleti díjat fizetni, viszont apuka Pesten dolgozik, oda kell a bérlet, amiből a munkáltató csak 50 %-ot fizet. Félre tenni nem tudunk, ha valami nagyobb kiadás kell, akkor az vagy családon belüli kölcsön, vagy a számlákkal malmozok, hogy mit lehetel tolni, hogy jól jöjjünk ki, vagy legalábbis ne annyira rosszul.
A babához ismerősöktől szinte minden kelléket ruhát, kiságyat, kádat, pelenkázót, babakocsit kaptunk, nem kellet semmit venni, de ha nem így lett volna, szerintem még szülés előtt éhen haltunk volna!!! Most hogy kapom a gyest, és nő a gyerek (másfél éves), már nem kapunk olyan sok cuccot, így már vásárolni kell...nem veszek hetente egy cipőt a gyereknek, vagy évszakokhoz illő ruhatárat, de így is megérezzük...szoptattam, rengeteget tudtam spórolni a tápszeren...még pelusos max. 6-8000 ft egy hónapban a pelus az elejétől kezdve (nem tudom hogy egyesek, akiknek 30 000 egy hónapban a pelenka, ők mit csinálnak )....szóval...jó lenne, ha valami itt is történne az "alsó szinten"!

U.I.: Az Orbánnak is van nem egy gyereke, ő vásárolt már be valaha is csak a gyereknek??? (bébiétel, tápszer, pelus, ruha, ápolószerek, stb.) Bár neki úgysem számít 50-60-70 ezer egy hónapban....