Védjük meg a Római-partot!

K

/ #14 Római part - megoldás?

2013-02-17 11:21

Sajnos már nem lakom a Római parton, de több mint 20 évet éltem ott.
Két hozzáfűzni valóm lenne:
- A Római part sajnálatosan eléggé lepusztult állapotban van. Néhány csili-vili lakóparkot és szállodát leszámítva többségében rohad-pusztul, a régi patinás üdülők, és csónakházak rohadó látványa elég elszomorító (főleg csillaghegy és békásmegyer közti szakaszon). Így azt gondolom, hogy a területet mindenképpen rendezni kell, pénzt kell rá költeni ez biztos.
- Viszont mit és hogyan?! Na ez a nagy kérdés. Szüleim még mindig Rómain laknak, ezért az árvízvédelmet támogatom, de nem ezzel az idióta megoldással, ami tönkre teszi a partszakaszt! Van egy csodálatosan elhanyagolt állapotban lévő gát a Királyok útja mentén, azt kellene megerősíteni! Az hivatott védeni a lakóingatlanokat! A közte és a Duna közt lévő szakasz mindigis ártér volt, aki ide építkezett, tudta mit vállal!
A parton a bicikliutat kellene inkább újra aszfaltozni, kiszélesíteni, padokat és kukákat kellene százszámra kihelyezni, az éttermes részeknél újra murvázni, gazolni, elhagyott, omladozó ingatlanokat lebontani, rendezni a területet, és egyszer és mindenkorra kitiltani a rohadt autókat, mentőn és tűzoltón kívül senki be ne hajthasson! Mai napig sok büdös gyökér nem bír 10 métert sétálni és a parton áll meg. Rendszeres rendőri jelenlétet (ez nyáron szerencsére már beindult), közterület felügyelőket, rendet és tisztaságot!
A gátat tehát ebben a formában nem támogatom, ezért aláírtam a petíciót, de a területet mindenképpen megfelelően rendezni kellene.