HA KERESZTÉNY VAGY, MONDJ NEMET A POGÁNY NEMZETI HITVALLÁSRA!

1élő

/ #4

2013-02-03 18:05

Nem tudom milyen trükkre gondol Tisztelt 2-es számú Vendég, de hadd idézem azt, aki biztosan nem trükközik, és aki a Rómaiakhoz írt levélben a következőt mondja Ábrahámról:
"... a körülmetélkedés jegyét körülmetéletlenségében tanúsított hite igazságának pecsétjéül nyerte: hogy atyja legyen mindazoknak, akik körülmetéletlen létükre hisznek, hogy azoknak is tulajdoníttassék az igazság.
És hogy atyja legyen a körülmetélteknek is, azoknak, akik nemcsak körülmetélkednek, hanem követik is a mi atyánknak Ábrahámnak körülmetéletlenségében tanúsított hitének nyomdokait." (Róm 4,11-12 Károli Gáspár fordítása)
"A körülmetélés jegyét éppen annak bizonyítékául kapta, hogy őt körülmetéletlen állapotában, a hite alapján Isten már elfogadta. Így ősapjává lett minden olyan hívőnek is, aki ugyan nincs körülmetélve, Isten mégis elfogadja.
Ugyanakkor Ábrahám azoknak a hívőknek is ősapja, akik körül vannak metélve, és ezen felül ugyanúgy hisznek Istenben, mint ahogyan Ábrahám hitt, amikor még nem volt körülmetélve." (Róm 4,11-12 - a Nemzetközi BibliaLiga új fordítása)
Attól tartok, hogy T. Hozzászóló azok közé tartozik, akiknek az Úr Jézus Krisztus ma is joggal mondaná:
"Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát." (Máté evangéliuma 22,29)
A Szentírásnak ugyanebben a részében, kicsivel lejjebb pedig ezt mondja az Úr:
"Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak [holt koronáknak - beszúrás tőlem], hanem élőknek Istene." (Máté 22,32)
(Ugyanerről ld. a Márk evangéliuma 12. rész, 24 és 26-27. verseket is.)
Az Úr Jézus Krisztus nevében legyen áldott T. Hozzászóló, hogy megérthesse, ki az Ön valódi ellensége, aki kitalálta ezt a hazugságot, miszerint az a keresztény, aki nem zsidó - és ezzel a "trükkel" évszázadokon át sikerült emberek ezreit, sőt millióit egymás ellen fordítania, hogy egymást gyilkolják, miközben ő röhög a markába. Ő az, akiről azt mondja az Úr, hogy hazug, hazugság atyja, embergyűlölő, embergyilkos kezdettől fogva.