Kiállunk Bayer Zsolt mellett cigány-ügyben


Vendég

/ #75 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hihetetlen

2013-01-09 15:44

#68: értetlen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hihetetlen

Az agresszivitást, csak a maga valóságában lehet leírni, különben hazugsággá válik. Nem az írás agresszív, hanem a tett, amit leír. A tett, pedig maga a valóság. Megtörtént, véres volt, gyilkosság volt, nem az első volt és nem is az utolsó. Mind ehhez, hozzáadódnak az apróbb, nem közvetlen halálos, de életeket megnyomorító hétköznapi drámák sokasága.

Lehet, hogy te burokban vagy és ettől védettnek érzed magad. Attól hogy te a homokba dugod a fejed és nem érdekel más halála és nyomorúsága, attól a bűn még létezik. Nem az a bűnös, aki leírja a valóságot, hanem az, aki elköveti a bűnt, vagy azt bármilyen módon támogatja. Akár úgy, hogy az igazságot elferdíti, vagy eltitkolja. Értem, hogy te kerülöd a konfliktust, de az akkor is létezik. És nem az elkerülése a megoldás, hanem a kezelése. De beszélni kell róla, mégpedig nyíltan, köntörfalazás nélkül. Persze ez rád továbbra sem vonatkozik. Az derül ki az írásodból, hogy csak a magad vonatkozásában gondolkozol. Téged nem érhet baj.

De amikor a baj kérdezés nélkül meglincsel az utcán a gyerekeid előtt, amikor a  baj bemászik a spájz ablakodon, amikor a baj beráncigálja a lányodat a bokorba és megerőszakolja, majd kivégzi, amikor a baj a szívedbe tolja a kést a budiban, vagy az utcán, az soha nem fogja kérdezni, hogy kerülöd e a konfliktust, vagy van e körülötted burok.

Továbbá! Az igazság mindenáron való sárba tiprása váltja ki bennem az indulatot.

És én akkor is az igazság pártján állok, ha azt történetesen Bayer Zsolt írta le.