Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #237

2012-11-27 15:53

NANA: szia, rég olvastam tőled/hallottam felőled! :) Amit Eszternek írtál, nagyrészt egyetértek vele. Nem sorolom fel újra az érveket, mert tényleg nem akarom, hogy innen, egy ártatlan petícióból valaki lelki sérülten távozzon, rossz szájízzel, frusztráltan, depressziótól szenvedve, annyit nem ér. Én annyiban állok (ülök?, ezt így még nem hallottam :D) Eszter oldalán, hogy az alapgondolata, amiért ezt az egészet létrehozta, hozzám is közel áll, és támogatni tudom. Magamat annyiban védem, amennyiben valami igazságtalanság vagy téves következtetés áll fel ellenem. Eszter pedig védi magát elég rendesen. Ha kicsit visszaolvasol,láthatod, hogy rengeteg olyan dolgot tettem neki szóvá, ami pont nem azt tükrözte, hogy én őt védeném, hanem inkább azt, hogy a ti véleményetekkel értek egyet, hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Ettől függetlenül senki sem tökéletes, és nem lehet csak egy embert a kutyák közé dobni, mondván, hogy egyedül ő a bűnös. Én elmondom neki minden alkalommal a véleményemet, fenntartásomat, erre ő reagál, mert szíve joga válaszolni. Utána mivel én inkább békeszerető vagyok alapjáraton, így egyrészt próbálok enyhébben fogalmazni, nem szítani tovább a viszályt, hiszen ezzel saját magamat (és őt) tenném nevetségessé, másrészt a petíció - már így sem túl jó - hírnevét ásnám alá, ha tovább öntenénk a szót feleslegesen. Amit csak lehet, elfogadom tőle, nem kötök bele a továbbiakban, csupán kisebb megjegyzéseket teszek. Eszter stílusában egyébként a felkiáltójel a "legfélelmetesebb", mert ő képes úgy használni, hogy másban azt a benyomást keltse, hogy csak és kizárólag az ő véleménye a szent és sérthetetlen. Ilyennel ritkán találkozom, de az is igaz, hogy írásban (főleg smiley-k nélkül) nehezebb érzékeltetni a valódi gondolataidat, és nem mindig jön át, hogy te azt határozott, bántó vagy vicces stílusban adod elő. Eszter nagyon határozottnak tűnik és magát is komolynak nevezte, így én minden megmozdulását határozottnak könyvelek el és aszerint reagálok rá. Lehet, hogy a való életben, négyszemközt ez totál máshogy jönne le.
Igazad van, lehet, hogy nem volt a legokosabb dolog megemlíteni a letöltéseket, de egyrészt nem én kezdtem, másrészt akik korábban aláírták ezt, a nyakamat tenném rá, hogy nagyrészt ők is letöltve/online nézték, harmadrészt pedig a 21. században erről nem említést tenni vagy szándékosan játszani a hülyét, hogy ez a folyamat nem létezik, elég nagy álszentségre vallana. Talán annyi lehet a mentségünk, hogy nem magyar szinkronos letöltőhelyeket említettünk.
Nagyon jól látod a DVD-piac helyzetének csődjét, erről korábban pont én tartottam itt egy kisebb "előadást". Én tisztában vagyok a helyzettel, csak ma már nálunk, amikor a tévés vetítés után egy órán belül boldog-boldogtalan leszedheti DVDrip-ben vagy jobb minőségben a dolgokat, nehéz is lenne átállítani az emberek gondolkodását arra, hogy vegyék meg hivatalosan. Ráadásul az üres DVD sem a fán terem, azért is kell fizetni az árán túl az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek, ami valahol totál vicc, mert mindenki tudja, hogy mire használják az emberek az üres DVD-t, mégis kicsengetik az akkor még nem is létező tartalomra a jogdíjat.
Az InuYasha téma addig nincs kihalva, amíg legalább egy ember életben tartja. Az tény, hogy visszaesett a népszerűsége és támogatottsága hazánkban, de erről csak a kialakult helyzet tehet. Abban is igazad van, hogy ígértek mást is, de ez sajnos többek között az Animax rossz helyzete miatt egyelőre nem valósult meg. Erről viszont tényleg nem a letöltők és átlagemberek tehetnek. Egy elhibázott műsor- és nem létező reklámpolitika eredménye volt, amit megspékelt az, hogy a tulajdonosok szerint nincs igény az egészre, mert a béka segge alatt van a nézettség. Hát kérem a sok ismétlés után nem is csodálkozom ezen.
Azzal sajnos továbbra sem értek egyet, hogy ha folytatódna az Inu, akkor az elejétől kezdjék. Ha ezt tennék, a maradék lelkesedést is kiölnék a rajongókból, mondván, hogy már megint csak ismétlik... Mire eljutnának a "friss" részekig, a nézők nagy része elszivárogna.
Abban is tökéletesen igazad van, hogy sok más animét is akarnak a rajongók, de ugye ez a petíció csak erre korlátozódik. Mindenkinek jogában áll a saját kívánságai és érdekei mellett lándzsát törni. De hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélek: az én közbenjárásomra az eddig magyar szinkronnal sehol nem elérhető Pokémon 7. mozifilmjét nem sokára bárki megnézheti (igen, letöltheti...) magyarul. A véletlen folytán fedeztem fel a műsort, majd kértem fel egy szakértőt, hogy készítse el a release-t. Vagy szintén az én érdemem, hogy felhívtam arra a figyelmet, hogy az RTLMostra elkezdtek rajzfilmeket és animét (A tini nindzsa teknőcök új kalandjai) is felpakolni, ami azelőtt nem, vagy csak rosszabb minőségben volt elérhető. Ezáltal megmentettük az utókornak, főleg, hogy egy-két nap után hivatalosan törlik is. Mint mondtam én is foglalkozom rengeteg más dologgal (főként nem is animékkel, hanem sorozatokkal), de ha ebbe a petícióba írok, akkor igyekszem InuYasha-központú maradni.
A Mónika show pedig amilyen színvonaltalan, olyan izgalmas is volt, de azért próbáljunk meg nem lesüllyedni odáig. :)