Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Zsolti-kun

/ #80

2012-11-22 21:17

Biztos, hogy a YGO-t és a DB-t nem fogják kiadni. Főleg azért, mert már nincs rájuk jog. (Bár a DBZ-re most frissített a Viasat 6.) Egyébként is elég ritka az, hogy amerikai vagy francia változatot adjanak ki. A Csajkommandót eredetileg ki akarta adni a Klub Publishing, de valami miatt meghátrált. (A Blue Gender-rel együtt.) Azóta szerintem ezekre is lejárt a jog, ráadásul megszűnt a kiadó.

Az Animax látszólag nagy pácban van, mivel nincs bevétele. Azonban felragyogott egy reménysugár: ugyanis ismeretlen indulási dátummal Közép-Európába be lett jegyezve egy AXN Spin. Lengyelországban az ottani Animax helyére került egy ilyen egész napos TV-csatorna. Érdekes egybeesésként a magyar AXN Sci-fi adásán egyre többször lesz anime. Úgyhogy a legújabb találgatások szerint az AXN Sci-fi helyén lesz AXN Spin. De kérdéses, hogy akkor mi lesz önmagában az Animax-szal. Talán két csatornából gyúrnak össze egy újat. (Tulajdonképpen az AXN Sci-fi sem teljesen állja meg a helyét, mert a sci-fi műfaj sajnos már nem eléggé nézett.)
Jelenleg teljes hírzárlat van az Animaxnál, illetve ebben a témában az AXN-től sem érkezik válasz.
Egyébként az AXN Spin külföldön egy animés-ifjúsági csatorna. Olyan, amilyenné az Animaxot akarták volna formálni, de elbuktak vele.