Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

zoltszalay

#1 Amerikai?!

2012-07-29 19:29

Ha már élőszereplős műsorok, akkor is maradjon a keleti filmek világában, pl a dél koreai horrorok magyarországon is kicsit népszerűek, vagy ilyen romantikus doramák amik az M1en mennek délután le lehetne adni "itt" is, lehetne egy általános keleti tv.

Vendég

#2

2012-07-29 22:42

Effy

#3

2012-07-29 23:24

Egyrészt, nem hiszem, hogy bármit elérünk egy ilyen petícióval, de azért aláírtam. Másrészt, jó ötletnek tartanám én is ezt az egészet :) az animax így siralmas már, ahogy van. Animét is alig látni rajta, nem hogy újat... szóval hajrá, remélem, tévedek és lesz haszna ennek az egésznek!
De hogy a kérdésre válaszoljak, vannak eredeti, animés cuccaim. Egy csomó manga, 4 DVD, plüss, csuklópánt, nyaklánc, póló, sapka... :D anime conon, meg pesten a sakura zakában gyűjtöttem be őket :)

Vendég

#4

2012-07-30 11:58

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a petíciót. Szerintem egyáltalán nem fair, hogy ahhoz, hogy nézhessem kedvenc animéimet vagy nagyon korán kell kelnem vagy nagyon kèsőig kell fent maradnom és még akkor sem biztos, hogy olyan részt adnak amit még nem láttam. A DVD-k kiadása pedig még jobb ötlet ugyanis az biztos, hogy én meg venném az összes DVD-t ami esetleg live action-s vagy éppen réges régen hőn szeretett meséimet( mert akkor még nem tudtam, hogy animék) tartalmazza.
mob

#5

2012-07-30 13:10

Örvendetes kezdeményezés, hogy egy szubkultúra szeretne magának normális forrást biztosítani a szórakozásához. Ugyanakkor azt meg kellene értenetek, hogy ha megérné ezeket a dolgokat (amiket követeltek) csinálnia egy vállalkozásnak, akkor most nem itt könyörögnétek. (Bocsánat a szóhasználat miatt.)

DVD-ben reménykedni sztem felesleges, látván pl. az Intercom vergődését az X-aktákkal. Amiért évekig könyörögtek a rajongók, azt most 80%-al olcsóbban árusították ki, mert senki sem vette az évadokat eredeti áron. Az akcióban viszont megduplázódott (ha nem megtriplázódott) az addig teljes áron eladott darabszám. Szóval mindenki szépen kivárta, míg leesnek addig az árak, aminél már megéri neki megvenni.

Ilyen veletek is könnyen előfordulhat. Itt most megígéritek, valamilyen kiadó megkockáztatja a dolgot, aztán a fele bagázs meg jól szarban hagyja a céget és vár addig, míg mélyen le nem árazzák a kiadványokat.

A TV-s helyzet sem jobb. Sajnos egy olyan rétegcsatornáról van szó, amin max olyan cégek hirdetnének, amikért éppen könyörögtök. DVD kiadó, lapárusító stb. De mivel hiányzik a tőkeerős vásárlói réteg ezért nincsenek is nagyon ilyen cégek, ergó nincs is annyi hirdető ezen a csatornán, vagyis kevés pénz jut az új műsorokra. Örülni kellene, hogy egyáltalán még van anime csatorna. Nem azon kell ábrándozni, hogy egy új, tökösebb jöjjön. Ha megérné, akkor lenne.

Ezzel a petícióval úgy kb. még 5 évet várnotok kellene. Addig esetleg megjönne a bátorsága néhány cégnek, hogy újra ebbe a piacba fektessen. De addig szerintem felesleges ezen erőlködni.
Egy vendég

#6 Cím

2012-07-30 14:06

Mob: Sehol nem volt írva, hogy erőltetik, vagy netán nem örülnek hogy van anime csatorna. -.-" Azért legyél szíves, jobban elolvasni a leírást! Mellesleg, mi az hogy könyörögnek? Komolyan, ember! Egy ártatlan olyan szó nem volt leírva, mint akik könyörögnének, pusztán ők is megértik a helyzet súlyát! Próbálnak segíteni ők is, szerintem ez a petíció remek ötlet! Ki az a hülye, aki nem díjazná? Kicsit, kezd el nyomozni, utána mondj véleményt!

Bocsánat hogy kemény voltam, de utálom az ilyen embereket. :D Szerintem nagyon jó ötlet! Végre valaki/valakik felfigyeltek erre is! Én nagyon díjaznám az ötletet! Sok sikert mindenkinek, hiszen nem csak miattuk csináljuk ezt, hanem magunkért is!
Zsolti-kun

#7

2012-07-30 15:12

Sajnos nem lehet 5 évet várni, mert a jelenlegi helyzet fejében az Animax lehúzhatja a rolóit. Járnak le a jogok, miközben nincs pénz animére. Mondjuk úgy, hogy ez a "petíció" inkább egy felhívás arra, hogy mit kéne vagy mit lehetne csinálni, ha mindenképpen eljön a végítélet. Az látszik, hogy a szerkesztőbrigád még próbál küzdeni a TV-csatornáért, de ez a hattyúk halála. Először én sem értettem egyet ezzel a petícióval, mert nem láttam sok értemét. De végül szerintem jó ötleteket hoztunk össze és segítettem.
Az Animax azért vált általános ifjúsági TV-csatornává, mert a Sony "rákényszerítette". De az AXN-en kívül csak olyan nyugati filmekhez jutott hozzá, amiket a Sony adott. Például a Look, aminek a nézettsége valószínűleg a béka segge alatt volt, mert szinte mindenki fújolt rá. (Kukkolók.) Kötelező ilyeneket adni, de nincs belőle visszaforgatható haszon. Emellett reklámbevétel sincs már. (Megszakadt a kapcsolat az R-Time céggel. Ha a Sony nem foglalkozik az Animax-szal, akkor sehonnan nem lesz reklám.) Ki kéne lépni a Sony karmai közül, ha lehetséges. Olyan új TV-csatorna kéne, ami egyesítené magában az A+ és az Animax stílusát, miközben nem állna mögötte egy ilyen zsarnok cég. Természetesen ez nem lehet könnyű, és valószínűleg a petíció létrejötte után nem 2 hónappal valósulna meg. ^^"
Az általános keleti TV-csatornás ötlet nem rossz. De szerintem ebben is ott van a buktató, hogy nagyjából csak egy szűk réteget érdekelné. Ezért jobbnak tartom valamivel az általános ifjúsági ötletet úgy, hogy a nyugati filmek közül is normálisabbak jöhessenek. (Ne Sony-sok.) De ez is csak egy felvetett lehetőség. Sajnos nem áll módunkban az, hogy mi döntsük el. ^^"


Vendég

#8

2012-07-30 17:20

Felakarjátok lendíteni a piacot? Álljatok neki vásárolni....
NANA

#9 Cím

2012-07-30 17:25

Már bocsika, a petíció lényegét elolvastad, egyáltalán? Nem a címből kell egyből véleményt mondani, hanem el is kell tudni olvasni, hogy mi is a lényege ennek a petíciónak... Utána mondhatsz véleményt! ;)


Vendég

#10

2012-07-31 00:13

Én szívesen nézném! Jólenne már látni szinkronosan a naruto shippuudent, feliratos animék is jühetnek. Szinkronos Fairy Tail.. esetleg?:D Kuroshitsuji, Black Rock Shooter és még sorolhatnám :D a lovely complexet, anrutot, bleachet, dragonball Z-t is szívesen látnám az adón ^^ és van Dragonball Z mangám :D
NANA

#11 Cím

2012-07-31 00:39

Örülünk,hogy így állsz hozzá. :) Mi is nagyon örülnénk neki, ha ez valóra válna végre, s nem csak egy álom maradna. Mi bármilyen animének örülnénk, akár szinkronos vagy feliratos animének. :) Szerintem, ezzel nem csak mi vagyunk így, hanem sokan mások is. Igen, valóban, én is örülnék több száz mangának is, mint ami mostanában van. Fairy Tail anime se rossz ötlet leadni szinkronosan! Naruto Shippuden animéről hallottam olyan hírt, hogy bedobják majd, de hogy mikor arról nem tudok semmit. Ígérték őszre, bízzunk is benne, hogy leadják. ;)


Vendég

#12

2012-07-31 12:54

Én támogatom :)
A DVD- ket elég szépen gyűjtöm, mangák közül a Death Note, a Chrno Crusade van meg végig illetve a Kensin mangákat veszem folyamatosan. Egy év alatt kb 15-20k-t szoktam rájuk szánni.
Fan cuccokat nem igazán veszek.
NANA

#13 Cím

2012-07-31 14:37

Köszönjük szépen, hogy támogatod! :) Igen. A Death Note és a Chrno Crusade(Mangában, DVDben még sajnos nem!) ki is adták végig.(Ha nem tévedek. :D), keményen a Fullmetal Alchemist, Bleach, Kukucska kalandjai(1dvd 2lemez) sorozatokkal álltak le teljesen, megszűnt a mondó magazinból is a DVD, már nem jár a mondohoz DVD. Egyébként pedig, a Mondo magazin is már csak 2 havonta fog megjeleni, sajnos már ez is kezd váltságba kerülni(?).


Vendég

#14

2012-07-31 16:06

Nos, elolvastam, hogy miről szól ez az egész. Érdekesnek találom, arról nem is beszélve, hogy én magam is nagy anime/manga fan vagyok. Szeretném, ha minél többen ismernék meg ezt a csodálatos dolgot, akár TV-csatorna segítségével, akár kiadásokkal stb. Rengeteg animés embert ismerek, és szerintem mindegyikük egyet értene ezzel az egésszel. Sajnálatos módon, ezek az ismétlések nem igazán segítenek. Aki már egyszer látott egy bizonyos animét, annak másodjára, harmadjára, tizedjére már nem lesz olyan élvezetes.
Mindemellett, én javasolnám még emellett azt is, hogy az elkezdett animéket (azokat, amiknek, teszem azt egy vagy két évadját szinkronizálták le) folytassák, mert lehet, hogy egyeseket az is érdekelne - például sokak közül engem is.
Catcat

#15

2012-07-31 16:44

Nekem eddig van elég sok animém, a Sendybell például az egyik kedvencem mai napig sajnos nem tudtam az összes részt beszerezni de 4 DVD így is a kezemben van.
Aki nem ismerné régen az RTL club mutatták.
http://www.youtube.com/watch?v=SPeGDO_8pik
Én részemről egy jó és aranyos műnek tartom de most nem nagyon hiszem hogy bárki is megnézné.
Pedig én részemről jöhetnének a régi művek is az Animex csatornán, valahogy meg lényegtelen hogy ki kezében van nagy részben ha nincs nézettség felesleges új műsorokat rakni fel.
És a nézettség nagyon erősen csökken főleg hogy sok nem oda illő műsor van, nem szolva hogy elég későn is sugározzák a műsorokat.





NANA

#16 Cím

2012-07-31 17:56

Igyekszünk megismertetni annyi emberrel ezt a petíciót, amennyivel csak tudjuk. Igen, sajnos ez a állandó ismétlés minden rajongó agyára mehet, s a be nem fejezett animéket(mint pl: Az inuyasha) amit félbe hagytak, ki tudja mennyi időbe telik, mire végre folytatják azt a animét. Igazad van, hogy a állandó ismétlésből nem annyira élvezhető már az anime nézése, pláne hogy azt a részt vagy 20x is láttam, már tudom is. :D Akár el is tudnám mondani miről is szól. Szóval az animax eléggé siralmas, hogy untatni akarnak minket, mikor már azt a animét ismétlésként már láttuk is, ezzel csak azt érik el hogy eltávolodunk. :S

Catcat: Ki ne ismerné Sendybell-t?(Már aki ismerte/ismeri). :) Nekem is régi kedvencem volt, sokat néztem amikor leadták, örültem is neki. Nem is lenne ellenünk a Sendybell, sőt akár a régi fajta animék se lennének ellenünk, tehát mint leírtuk jöhet akár új vagy régi animék is adásban. Szerintem, ha az animax leadná, behozná a Sendybellt, szerintem sokan meg is néznénk, még ha régi anime is, de biztos vagyok benne, hogy sokan mások nem is ismerik ezt a aranyos mű animét. Vannak sok régi animék, de mostanába inkább rengeteg új van, amiket személy szerint jó lenne végig is leadni, kiadni őket mangaként vagy akár dvdben is.

Lengabor

#17

2012-07-31 21:05

Üdv mindenkinek! Aláírtam a petíciót én is, noha ebben a formában sajnos nem tartom megvalósíthatónak. Kedves NANA. Örülök, hogy írtál nekem emailt, természetesen szívesen olvastam. :) Reagálnék is rá, aztán pár gondolatot hozzátennék magához a petícióhoz.
Először: RTL2 az lesz, ez teljesen biztos, ami kérdéses, hogy animét akarnak-e vetíteni, és főleg, hogy mikor. Én ezt annyira nem tartom valószínűnek. Egy jó tíz évvel ezelőtt Németország egyik csatornája, a szintén RTL2 nevet viselő adó minden hétköznap délután vetített különféle animéket az úgynevezett Pokito blokkban. Aztán az idő során valahogy kikopott a divatból, bár a mai napig is létezik, csak éppen hétvégente reggel 6-tól, és nem is tart túl sokáig. Ezt csak azért mondtam, mert ha egy olyan országban is "kitolnak" a rajongókkal, ahol ennek anno nagy piaca volt, akkor nálunk mit várjunk?
Az Animaxról alkotott véleményemet és tényeket pár oldalon már kifejtettem. Itthon nem pumpálnak bele elég pénzt, ezért a csatorna vegetál, vagy épp haldoklik. Érdemben nem lehet rájuk számítani. Sok külföldi országban viszont pl. a VIVA, MTV vagy valamelyik AXN adó is vett animéket. Ez a helyzet nálunk is segíthetne, de nem erre tendálnak a dolgok.
Én magam az A+ csatorna idején szerettem meg az animéket. Aztán ahogy telt az idő, úgy lettem inkább a sorozatok kedvelője. Megismertem, megtanultam a legfontosabb összefüggéseket, folyamatokat, csatornákat, műsorkínálatot, szinkront, azt, hogy mindez mi pénzbe kerül, de azért megmaradt az anime iránti szeretetem is. Egyik barátom vett rá pár éve, hogy nézzem meg a Soul Eatert, mert tök jó. És igaza lett! Aztán az Animax premierjeinek nagy részét is megnéztem, bár volt, ami nem érdekelt. Igazából én mindig is az InuYasha befejezése miatt kardoskodtam, és mivel nem rég befejeztem angolul az alapsorozatot, így úgy döntöttem, hogy ismét belevetem magam kicsit az animés témába (nyáron úgy is több időm van erre).

A DVD kiadásról is írtam már egy másik petícióban, röviden az a lényeg, hogy a DVD piac is haldoklik nálunk, és nem csak anime tekintetben. Mióta válság van, egyre drágább az üzemanyag, az alapvető élelmiszerek stb., az átlagember egyre kevésbé engedheti meg magának, hogy ilyen dolgokba beruházzon. Épp ezért a legsikeresebb amerikai sorozatok kiadása is félbemarad, vagy épp ki sem adják. Ez ugyanúgy érinti a csatornákat is, mindegyikük próbál költségcsökkentő módon gazdálkodni. Ez egy RTL-nek könnyebb, de egy Animax esetén a tőrdöféssel egyenlő.
Amit sokan nem fognak fel, hogy itt milliárd forintokról beszélünk. Egy átlagembernek ez elképzelhetetlenül sok. Drága a sorozatok megvétele, a szinkron elkészítése. Ha nincs mögötted multinacionális konszern, ami támogatja az elképzelésedet, lehetnél te akármilyen jó programigazgató, a terveid, álmaid azonnal csődbe mennek. Annak, aki csak torrentről lekapja a friss (szinkronos) részt, annak mindegy, mert nem gondol mindebbe bele. A magyarokra meg amúgy is jellemző sajnos "ha nekem nem jó, dögöljön meg a szomszéd tehene elv".
Pontosan itt "bukik el" a petíció, hogy mindez nem más, mint okoskodás. Az egyik South Park részben volt olyan figura, hogy Megmondókapitány, vagy valami ilyesmi. Ő mindig a bajok, katasztrófák után bukkant fel, és elmondta a nyilvánvalót, hogy ki, mit, hogyan rontott el. És ezért éljenezték... Kicsit itt is olyan a szitu. Látjuk a hibákat, még tán azt is tudjuk, hogy valahol mi is hibásak vagyunk, de csak ötletelésre telik. A politikával is ez a baj. 10 millió megmondó ember országa vagyunk, ahol mindenki jobban tud mindent a másiknál (sok esetben tényleg), de ha áldozathozatalra vagy anyagi segítségre van szükség, akkor visszatáncolás vagy felháborodás van.
Itt is háborgunk (jogosan), hogy alig van anime. Tanulmányoztam jó pár ország csatornáinak animekínálatát. Sok olyan van, amiről életemben nem hallottam, mert vagy minisorozat, vagy kevésbé népszerű. De legalább színes és változatos.
Egy szó, mint száz: elméleti ötleteket bárhol, bármikor adok én is, de ha itt mindnyájan összedobnánk egy kis pénzt a segítségre, az távolról sem lenne elég a csodára.

NANA

#18 Cím

2012-07-31 23:52

Először is, köszönöm szépen hogy elolvastad a levelemet, s válaszoltál is rá, ide. :) Igaz, hogy több száz rajongóval is kitolnak, de nem csak ide haza, hanem máshol is. Utána pedig, -persze csodálkozva- hogy legtöbben inkább letöltik, mint várjanak arra amire kéne->leadni tvben vagy kiadni dvd esetleges mangában! Az animaxról, mint mindig ugyan az a véleményem, mint több más rajongónak is. Már a halálunalmában is vagyunk annak, hogy folyamatosan ismételik az animéket, ráadásul olyan adásokat is vetítenek le, ami nem is illik bele, pl táncolj ha tudsz! <- Ennek semmi köze nincs is az animéhez. Egyébként, nem csak te kardoskodsz az Inuyasha anime irány, hanem több rajongó is szeretné, ha végre folytatná az Animax, vagy bármilyen csatorna is a folytatását. Én személy szerint, kicsit meguntam az Inuyasha animét, hiszen hiába várok rá időről-időre, napról-napra, hónapról-hónapra, évről évre, ha eddig nem történt semmi, hogy folytatják is annak a leadását. Bár igaz, hogy a Final Actről is hallani egy-egy hírt, de vajon mikor fogják azokat is leadni?! Talán, talán soha? Megértem a rajongókat, hiszen Inuyasha nagy anime volt ide haza is, de az állandó ismétlésből mindenkinek elege van. S nem csak az Inuyashát ismételték folyamatosan, hanem több más anime leadásával is szórakoztak velünk sokszor. Az A+ tv csatornával teljesen meg voltam elégedve, amíg be nem robbant az Animax tv, oké, elismerem jól ment eleinte az animax, de ami mostanra megy, már eléggé siralmas, kb az összes rajongó csak csalódik. Úgy tudom a kérdésekre sem hajlandóak nagyon válaszolni, mint mi rajongóknak.(Bár lehet a nyár miatt).

Igazából ez a petíció egy kis felhívás lenne, mint média, mint csatornák számára, és természetesen a rajongók miatt is hoztuk létre ezt a petíciót. Ha el is bukunk ezzel, azt sem baj nekünk. Mert tudjuk hogy több rajongó is él a földön, ők is élni akarnak ezzel a lehetőséggel. Ha a RTL2 be is ugrik, (már ha nem megint minket akarnak sírba vinni...) kíváncsi leszek rá, milyen adásokat fognak majd vinni rajta. De szerintem, inkább valami egészen más csatorna kéne nekünk, anime és ifjúsági embereknek. Ebbe az csatornába jöhetne, új vagy esetleges régi animékkel lenne tele. Így talán a piac is fellendülne egy kicsit, nem is kellene nagyon.

A pénzes ügy, elgondolkoztató, de szerintem anime/manga rajongók bármit megtennének hogy lenne egy külön csatorna, csak nekünk. De ez szerintem nagyon távol áll...
Nodame

#19

2012-08-01 00:11

Nagyrészt egyetértek ezzel a petícióval, bár nem tudom, hogy mennyit tudunk ezzel elérni. Sajnos annyira nem látok bele ebbe az egészbe, hogy miért nem kerülnek be új animék az országba, de örülnék annak, ha ez a jövőben megváltozna. Viszont,ha már új animés csatornáról is szó esett a petícióban, akkor annak tényleg olyannak kellene lennie, ami abszolút Japánnal foglalkozik, hiszen onnan származik az anime és a manga is, tehát nem hiszem, hogy bele kellene rondítani amerikai sorozatokkal. De azt azért hozzáteszem, hogy nem vagyok amerika ellenes meg hasonlók, nagyon szeretem az ottani sorozatokat is, de szerintem ezt a csatornát kizárólag Japánra vagy legalább is keletre kellene koncentrálni. Ahogy előttem is írták, lehetne tényleg doramákat adni, például egyes animék live-action változatát, vagy van rengeteg olyan manga, amiből csak live-action készült. Vagy akár később animével, mangákkal, japán kultúrával kapcsolatos műsorokat is lehetne készíteni. De mindenesetre a legfontosabb tényleg az, hogy felfrissüljön az itthon megjelenő anime és manga kínálat. A petícióban lévő kérdésre válaszolva, nekem is vannak eredeti mangáim, és animés cuccaim, és van is arra igényem, hogy a jövőben még több ezzel kapcsolatos dolog jelenjen meg.
Nodame

#20 Re: Cím

2012-08-01 00:31

#13: NANA - Cím

Sajnos nem meglepő, hogy a Mondo magazin erre a sorsra jut. Én magam, szeretem nagyon, és rengeteg jó cikk van benne. A probléma ott kezdődik, hogy olyan animékről is írnak benne, amik meg sem jelentek itthon. Ha azt vesszük alapul, hogy vannak, akik megvárják mindig az itthoni megjelenést, akkor hiába jelenik meg a mondo magazinban, hogy a Naruto Shippudennek új movie-ja jelent meg, vagy hogy a One Piece-ben épp mi történik, ha ezeket nem tudjuk megnézni, mert itthon nem jelennek meg.

Nyílvánvalóan nincs más választásuk, én ezt abszolút megértem. De a Mondo magazin életben maradása is nagyban attól függ, hogy lesz e változás az országba bekerült animék mennyiségében.

NANA

#21 Cím

2012-08-01 00:42

Igen igazad van. De, viszont animéket legalább este 8tól, másnap reggel hajnal 2ig menne az anime adás, hiszen gondolván sokan diákok esetleg felnőttek is dolgoznak, hiszen mégis csak van felnőtt korosztály is akik szintén szeretik nézni az animéket. Így tehát Keletinél maradjunk, reggel, egészen este 8ig valami Japánnal kapcsolatos műsorokat adhatnának le, utána pedig jöhetnének az animék, természetesen nem ismételve. Akik pedig netalán valami oknál fogva lemaradtak volna róla, akkor ott lenne a hétvége, akkor felőlem lehet ismételni. Viszont, azért nem kerülnek be új aninék bele a csatornába, mert sajnos a rajongókra nem gondol a média, sőt a animax eléggé csődöt mond már lassan, hiszen te is észre vetted hogy állandóan csak a ismétlés megy. Be hoztak jó pár animét, nem is volt rossz ötlet, de szerintem a Hello Kitty volt az utolsó fellendítés, habár hallani olyan híreket, hogy a Naruto Shippuden is be fog robbani az animax csatornájába, de hogy ez mennyire igaz? Azt senki sem tudja. Viszont, én személyem szerint, jobban szeretem az A+ tv csatornát, mert jó animéket adtak le ott, egyáltalán nem csalódtam benne. Persze, ők is hagytak már félbe animéket, mert bizonyos okok miatt nem is tudták volna folytatni. Hogy miért? Mert gyakorlatilag nem jelentkezik rá senki, vagy pedig egyáltalán nem is akarják tovább vinni az animét. Ott volt a Yugioh is, azt is félbe hagyva marad, akár csak a Megaman NT Warrior. De ezeken kívül, több anime is félbe maradt, egyáltalán nem is vetítette le az Animax, de szóljatok ha én emlékszem rá rosszul. Sok animét sajnos már nem igen láthatunk, mióta az Animax berobbant.
Természetesen, jöhetnének a live-action előszereplős animék is.

NANA

#22 Re: Re: Cím

2012-08-01 00:48

#20: Nodame - Re: Cím

A DVD mellékelt is teljesen megszűnt létezni, pedig jó ötletnek tartottam, legalábbis egyesek így is hozzá tudtak volna férni a DVDhez, nem kellett külön megvenni dolgokat. De mint látod, sokan nem is vették meg a DVDket, így gondolva csődbe ment a DVD piac. Ha így utólag mindenki vissza gondol arra, hogy milyen jó volt, azok most biztosan bánhatják. A poszterek is nagyon jók voltak, de persze sok rajongó csalódottan olvashatták azokat a cikkeket, amelyek ide haza nem jelentek meg, sőt egyáltalán le sem adták.(Mint te is mondtad).

Krito

#23 Useless

2012-08-01 01:05

Már megint egy felesleges petíció. Nemhiszem, hogy azáltal, ha aláírja x ember több pénze lesz az animaxnak vagy mangafannak vagy akármelyik kiadónak, hogy új kiadványt hozzon be. És pláne nem lesz több pénze a rajongóknak. Nem véletlen haldoklik itthon az ipar. Sokat kérnek érte, kevesen veszik meg -> inkább nem vágnak bele új kiadványba.
Pedig alapvetően szerintem mindenki szereti az eredeti cuccokat. Csakhát nem mindenki fogja tudni ebben a cseppet csóró országban megengedni magának, hogy megvegyen mindent amit szeretne eredetiben.
Tényleg nemhiszem, hogy bármit is változtatna az online petíciózás a helyzeten.
NANA

#24 Cím

2012-08-01 01:26

Csak ennyit tudok hozzá fűzni: Te így állsz hozzá, mi rajongók így. Neked felesleges, de ez csak egy felhívás. :)
Look at the behind the things

#25 ....

2012-08-01 16:51

Bizony,NANA-nak igazat adok,mivel nem mindenkinek lehet egy véleménye és egyesek szerint,ugye nem biztos ,hogy ezzel el lehet érni valamit.De hátha,egy próbát megér.Sokaknak felesleges és szánalmas a Petíció.Dehát ez van ,ez mind hozzáállás kérdése.Már így is nagy teljesítmény,hogy 3 nap alatt ennyien aláírták.