Mentsük meg az ajkai középiskolákat a Hitgyülekezetétől!

Vendég

/ #15

2012-05-16 14:15

Annyit gondolkodtam ezen az egészen. Sok időt eltöltöttem -napokat- az olvasással, hazai és külföldi site-kon egyaránt. Tiszteletben tartva mindenki lelkiismereti szabadságát, bennem elég sötét és nyomasztó jövőkép, mint lehetséges alternatíva alakult ki. Eléggé elszabadultak már az indulatok.
Láttam itt korábban egy hozzászólást, ahol azt olvastam, hogy a Bercsényiben a diákot az osztályfőnöke úgy tájékoztatta, hogy semmi változás, csak több zsé és persze ezzel járó lehetőségek. (Pontosan nem emlékszem.)
Nos... a HGy hivatalos website-t is elolvastam, az ott publikált prédikációkat, lelkészi álláspontokat, rengeteg témában. Tizenegynéhány évvel ezelőttiek is fent vannak.

A fenti osztályfőnök kimerítette azok szerint az okkultizmus fogalmát, hiszen jövendőmondást "foganasított", ami ez egyház szerint boszorkányság. Ha valaki emlékszik töris tanulmányaira, egyből beugrik a sötét középkor, és hogy mennyi szerencsétlent ítéltek máglyahalálra, ha rásütötték. Sajnos a gonoszság, gyarlóság nem hivatásfüggő. Az óriású méretű analfabetizmus, az emberi hiszekenység és ostobaság miatt ez megtörténhetett.
Valahol azt olvastam, hogy napjainkban ez hasonlóan nagy probléma. Magyarországon pl. minden negyedik felnőtt funkcionális analfabéta. Vagyis nem érti, amit olvas. Ráadásul mindenhonnan árad az információ, reggeltől estig dolgozunk, a legtöbbünk sem ideje, se ereje még egy-egy témában önszorgalomból utánajárni, hogy miről is van szó. Elhisszük, amit mások mondanak, vagy amit itt-ott hallunk. Csúnya dolog, ha valaki önérdekek alapján befolyásol, és ezt akarattal teszi. Ha tényleg ezt hiszi, lelke rajta.... de senki sem garantálhat semmit.

Visszatérve a megkezdett vezérfonalra: ha beleolvasgatunk a HGy weboldalán a publikációkba, sűrűn fogunk találkozni a boszorkányság, a sátán, az okkultizmus, a testi gerjedelmek vezérelte szándék, démonok stb. fogalmakkal, felhasználva azt a kívánt magatartás elérésére. Konkrétan, mit miért ne tégy, vagy magyarázatként jelenségekre. Félelem és ijesztegetés.
Ez lenne a szép jövő, a haladás? Haladás, visszafelé a középkorba?