Veszprém belvárosért

macska

/ #5

2012-05-03 15:58

Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, hogy kell a felújítás, de nem mindegy hogyan és milyen áron! Kell,hogy legyen más megoldás is az akadálymentesítésre!!!
Nem tartom esztétikusnak az árok létrehozását és nagyon nem értek egyet a fák kivágásával!Miért nem kell nekünk terészetes zöld a belvárosban? Miért nem kell a több tíz éve árnyékot és illatot adó hársfák "szolgálata"?Miért kellenek dézsába ültetett növények? ...és kik azok, akik szerint ez szép/ szebb?
A fent említett hozzászólás írójától elég kínos az a megjegyzés, miszerint a tiltakozók részéről hiányzik a szakmai megalapozottság,hiszen a fák annyira betegek,hogy nagy részük idén már ki sem hajtott! Közlöm önnel,hogy a fák igenis kihajtottak és gyönyörűen zöldellnek már több hete/ hónapja.Ennyit a szakmai hozzáértésről...Az valóban igaz, hogy egy-két ág a levegőben lóg, ugyanis a közmű cseréjekor a kivitelezők nem igazán kímélték őket.
Sajnálom, hogy az önkormányzat nem becsüli meg és nem támogatja a téren több éve működő vendéglátó vállalkozásokat. Biztos vagyok benne, ha anyagi lehetőségük engedné, és nem a létfenntartásért küzdenének, akkor szívesen beruháznának színvonalasabb bútorzatra. Egyébként megjegyzem, szerintem a mostaniakkal sincs túl sok baj...A magam részéről én rendszeresen kávézom egyikben-másikban minden rossz érzés nélkül.Minél színesebb egy tér, annál szebb.Miért kellene ehelyett két egyforma büfé, egyforma székekkel(ahogy az önkormányzati tervekben szerepel)?A világon minden városban a sokszínűségre törekednek!
Ha már az esztétikumról beszélünk: véleményem szerint, ami a Budapest út - Jutasi úti körforgalmat illeti, az egyenesen botrányosan ronda! Számomra érthetetlen, hogy az önkormányzatunk hogy adhatott erre engedélyt!?Szívesen meghallgatnám erről a városi főépítészünket. Szakmailag biztos megalapozottnak tartja.. ...na de esztétikailag???
Ezt látva azt hiszem megalapozott az aggályunk a téren kialakításra kerülő un.Brányi-árok tekintetében!