devizában nyilvántartott hitelek szerződései jó erkölcsbe ütközők

azt a ripityomját

/ #15 végzetes együgyüség

2012-03-14 00:27

Magyarországra úgy szabadították rá a kapitalista rendszer már vadhajtásokat eresztő változatát, hogy "elfelejtették" közölni - két félnek nincs jó üzlet, maximum tisztességes lehet. A valuták árát szintén a kereslet-kínálat szabja meg. Svájc és Japán pénzére soha sem volt jellemző, hogy a nagyobb üzletek elszámolásához használták volna. Árfolyamuk jellemzően a tőzsdei árfolyamokhoz hasonlóan változott - azaz rendkívül hektikus árfolyammozgás a jellemzőjük.
A magyar lakosság - mellékes, hogy milyen okok miatt - még ma is elhiszi, hogy a multinacionális vállalatok, bankok azért vannak, hogy nekik jó legyen. Nem. Csak a haszon, a minél nagyobb profit hajtja őket. Magyarország nem csak a devizahitellel engedi a lakosság egyre csökkenő jövedelmét kiszivattyúzni. Már nincs magyar tulajdonban(vagy alig) közműszolgáltatás. Eladták a kereskedelmi cégeket, vagy hagyták a hihetetlen tőkeerővel rendelkező cégeknek, hogy egyszerűen tönkretegyék a gyenge magyar vállalatokat. Kollaboráns volt, van és lesz. Miért vezették be a cafeteriát, az adómentes (valamikor) juttatásokat? - miért két francia cég érdekeltsége volt a cafeteria utalványoztatása? - miért kapott francia becsületrendet(becsület?) a bevezetésénél bábáskodó magyar politikus?

Csak kérdezem azoktól, akik most egy igazságtalan és kártyajátékhoz hasonló pénzügyi trükk áldozatai: gondoltak-e arra, hogy a valamikori kedvezményes forinthitel megszüntetése (2003-tól)és a "gagyi-hitel" piacra történő bevezetése - azaz a lakosság végzetes eladósítása - tudatosan történt?
Gondoltak-e arra, hogy 2002-től 2010-ig a magyar államadósság szinte megduplázódott? - miközben a lakosság és az önkormányzatok nyakra-főre vették fel a SF hiteleket (államadósság 2002-ben 40 milliárd Euró, 2010-ben 78 milliárd Euró)?
Gondoltak-e arra, hogy a reménytelenül eladósodott emberek elvesztik az otthonukat? - és ennek analógiáján jutott-e eszükbe, hogy egy reménytelenül eladósodott ország mit veszíthet el?

Gondolnak-e arra, hogy amikor az EU kormányába bekerülhetett Kovács László, milyen minőséget képvisel Európa "vezetősége"? - nem mellékesen iszonyatos havi jövedelemért.
Észrevették-e, hogy amikor a 2010-ben megalakult új kormány gátat kívánt szabni az ország kifosztásának, össztüzet zúdítottak Magyarországra az európai balliberális pártok? - a hazai bukott "elit" hathatós támogatása mellett.