Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

/ #122

2012-02-16 09:49

Nincs mit, általában válaszolok itt, ha van rá időm és ha úgy látom van kinek, van mire. :-) Már teljesen végignézted az egészet a 7. évad (Final Act) legutolsó részéig? Habár mintha azt mondtad volna, hogy nemrég kezdted el nézni, így nem biztos, csupán kíváncsi vagyok. Hát ja, nem ciki és a legtöbb olyan ember véleménye nem számít és komolytalan, akik ezt, meg a hasonló dolgokat cikinek tartják, ezzel főleg saját magukat minősítik! Nem minden rajzfilm és sorozat gyerekes, pláne nem azért, mert rajzolva van! Most azért mert sok rajzfilm főleg gyereknek van, az nem azt jelenti, hogy mindegyik ilyen! Lehet rajzolva komolyabb, másmilyenebb dolog is, ilyen például a South Park (ezt a sorozatot is nagyon szeretem, de nem a káromkodás miatt, ahogy egyesek), a Family Guy és bizonyos animék, beleértve részben az Inu is ilyen, hogy nem akármilyen korú embereknek való. Hisz az Inuban (is) vannak olyan dolgok, amit vagy nem mindenki ért meg, vagy kicsit durva, vagy pedig valóban nagyobbaknak való. Állítólag anno 16-os korhatárral kellett volna adni esténként, de ehelyett az RTL Klub mégis 12-es korhatárral adta hétvégeként délelőtt. Részben egy idő után ebből lett a baj, amiért nem adták, nem adják tovább, de más oka(i) is volt(ak). Teljesen egyetértek a 16-os korhatárral, bár én 14 éves kortól már merem ajánlani a konkrét állandó nézését (ezalatt azt értem, hogy nem csak néhány részt, részletet, hanem a legtöbb, vagy az összes részét nézve), kivéve ha valaki még ekkor nem elég érett hozzá, akkor nem és/vagy ha valaki korábban érett korához képest, akkor esetleg 12 éves kortól, de alatta tuti nem!

Megnéztem, láttam az oldaladon a kitett linkek helyét és rendben vannak, köszi! :-) Amióta szeretem az Inut, illetve a 2. végignézés utántól többször gondolkoztam azon, hogy talán majd készítek egy saját Inus weboldalt. Még nem döntöttem el, azóta is gondolkozom rajta, tehát még kérdéses. Valójában akarom is, meg nem is. Ha megcsinálom, valószínűleg Flash-es lesz főleg (van már egy másik témájú több éves Flash-es weboldalam is, ha érdekel, akkor a weboldaladon kiírom a címét akár a chat-re, akár a vendégkönyvbe, itt nem fogom reklámozni) és némi képszerkesztést is igénybe fog venni (részben egy szakképzésen tanultam egyik tantárgyként a Photoshop-ot, mely azóta is az egyik hobbim), na persze nem baj, szívesen csinálok képszerkesztést általában. Majd akkor igyekszem szólni róla. Az utóbbi időben gyakran az Inu manga változatával (ez a gyökere az egésznek) foglalkozom, feljebb olvasd el figyelmesen, amit erről írtam a #113. hozzászólásomban, akkor érteni, tudni fogod! Ha meglesz az említett Inus weboldalam, akkor ott majd közzéteszem (bár még nem tudom, hogy hogyan fog mind felférni, ha mind készen lesz, majd talán valahogy megoldom kissé nehezen) az általam újrafordított mangát is (ameddig kész lesz akkor épp, hír pedig lesz a folytatásról, hogy majd készen lesz, türelem stb.). Valószínűleg valahol benne valahogy le fogom védeni és némi infót is fogok hozzá írni bizonyos dolgok miatt, nem csak levédés miatt. Na persze a védelem csak az újrafordításra és annak stílusára vonatkozna, hisz maga a manga nem saját mű, hanem az eredeti alkotóé.

A Slayers-t én is ismerem (csak kicsit, de nem baj), néhány éve az Animaxon 1-1 alkalommal a nagyimnál láttam belőle néhány részt. Úgy tetszett is, meg nem is, nem annyira kötött le, néha túl fájdalmas poénok voltak benne (főleg a lánytól), meg nem igazán értettem a történetet. :P Ezen persze nem nagyon csodálkozom, hisz nem az elejétől néztem, hanem néha össze-vissza néhány részt kíváncsiságból. Tehát annyira nem fogott meg egyenlőre, hogy belekezdjek végignézni. Talán majd egyszer igen, de egyenlőre biztos nem, más dolgok jobban lekötnek, mint mondtam, mostanában főleg az Inu manga ügy, feljebb írtam róla a #113. hozzászólásomban onnantól, ami így kezdődik: "Én néhány hónapja letöltöttem és" stb.