IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

/ #406

2012-02-11 16:17

Mindkét gyermekemet otthon szültem. Persze Hollandiában.Ma már egyetemisták, csodálatos, egészséges felnőttek. Szinte sosem voltak betegek,orvost kb. életükben kétszer láttak. Hálás vagyok a sorsnak, hogy életem akkori szakaszában Hollandiában lehettem, és az otthonszülést tapasztalhattam meg, és sajnálom mindazokat,akik ebből kimaradtak, csak mert Magyarországon ez az alapvető emberi jog nem létezik.Nem tudják, miből maradnak ki, összehasonlithatatlan az anyaság megélése, és a gyermekhez füződő kapcsolat, egy életen át.Nem beszélve a gyermek jogáról,hogy joga legyen természetesen, harmóniában a világra jönni, és igy inditani itteni életét.
Geréb Ágival volt szerencsém személyesen egy szülés alkalmával együtt lenni, és nála szerényebb szimpatikusabb,igazibb elhivatott embert keveset ismerek. Ő az, akinek bármikor kezébe tenném a gyermekeim életét, - nem sok ember van ilyen.
Mélyen igazságtalannak tartom amit vele tesznek,főleg persze olyanok, akiknek fogalmuk sincs arról,hogy Ő mit tesz, csak itélkeznek fölötte. Az orvosi szakőrtői hozzáállást meg ugye mindannyian ismerjük, dehogy adnák ők ki ezt a jó kereseti lehetőséget a kezükből!!! Erről szól az egész!!! Gusztustalan!!!
Hogyhogy a fejlett Hollandiában ez NEM veszélyes?! És nem elitélendő dolog: kiépitették az otthonszülés rendszerét, orszégosan képzik hozzá a bábákat, és a statisztikájuk semmivel sem rosszabb a kórházi szüléseknél!!!
Bár meg merem kockáztatni, hogy az egyedül kénytelen minden támogatást nélkülöző Geréb Áginak sem !!!
Nézzük csak meg a kórházi statisztikákat, hogy ott hány gyerek hal meg egy orvos keze alatt ennyi év alatt!!! És nagyon meg fogunk lepődni!!!!
Az otthonszülés csodálatos megtapasztalását és élményét pedig szivből tudom ajánlani minden leendő fiatal szülőnek!!!