Ott Voltunk. Virtuális Békemenet Magyarországért


Vendég

/ #439

2012-02-10 11:50

Jó ötlet, mert a Békemenet fegyvertény volt a hazugságözönnel szemben. Megmutatta, hogy a magyar nemzet akkor adja leginkább önmagát, ha nincs pártruhába öltöztetve. A Békemenet során - lévén Farsang ideje jött el - a magyar nemzet önmaga és mások előtt is levetette az álarcát (a Farsang sajátossága) és ez a farsangi forradalom lökéshullámokat indított el a világban.

1. Művelődési (kulturális) forradalom: az UNESCO-ban éppen hogy csak elismert magyar műveltség (táncházmozgalom) berobbant a pesti éjszakába és megmutatta, hogy életképes alternatívát kínál a mulatni vágyóknak a szórakozásra hétvégén.

2. Médiaforradalom volt, mert Magyarországon még az eleddig legmegátalkodottabb tömegtájékoztatási szervek is - így vagy úgy de mégiscsak - beszámoltak róla (origo.hu, index.hi, NB.nol.hu, a rárakódó felhangok ellenére is)szakítva a korábbi évek gyakorlatával. Ezt a menetet három médium szervezte és maga mellé állította a többi médiumot is. (Ez a folyamat beindult a világban is, mutatva, hogy az "elhallgatás" zsákutca.)

2. Politológiai forradalom indult be. Az, hogy Fritz Tamás az ECHO Stúdióban a felvonulással egyidejűleg leszögezte, hogy a baloldal-jobboldal ma már mást jelent mint 70-100 évvel ezelőtt, felér a Sztálin szobor ledöntésével. Eddig ez a tabu állt.

3. Sportforradalom is volt, mert bénák és sánták meneteltek (én magam egy mankós embert láttam menetelni, de voltak tolószékesek is). Az embereket meg lehet és kell mozgatni, mert a válság bénultságot-tespedést vált ki. A járdán kamaszok görkorcsolyáztak.

4. Vallásos forradalom is volt: a gyertyával kezükben menetelő és szent énekeket (a népdalaink szentek, mert romlatlanok, nem kezdte ki őket az idő vasfoga sem)éneklő és a számukra fontos emberek ("szentek") képeit hordozó emberek a vallásos menetek ("processziók") sajátjai. (A Bazilikánál zúgtak a harangok is.)

Az összes fenti alapvető változás nemzetközi zöngéket kapott: a svédek, lengyelek, litvánok, görögök, s N.B. skótok is (már az észak-írek is el akarnak szakadni az Egyesült Királyságtól) mert kezdettől fogva európai népek nevében is vonultunk. Ez elég sok publicitást kapott.

S legvégül a Békemenet titka az volt, hogy egyszerre három - korábban elgondolt, de meghiúsult - terv megvalósulása volt.

- a 2006. szeptember 24-i Hősök terére tervezett FIDESZ-megmozdulás, amikor - ha le nem mondják - le lehetett volna váltani az előző garnitúrát.
- a 2008-as virágvasárnapi Hősök terei CÖF-megmozdulást
- a 2011. október 23-ra tervezett ünnepi nagygyűlést, amelyet valószínűleg vérbe fagyasztottak volna a hatalomelvonási tünetegyüttesben szenvedők. Ez lett volna ugyanis az az ünnepi alkalom, amikor felszabadultan meg lehetett volna ünnepelni az anti-Biszku-lexet.

S a legfontosabb: ez a siker nem jöhetett volna létre a kihangosítással és cukros műzenével, mert ez a pótcselekvés szerepét tölti be és ahelyett, hogy mozgósítaná a lélek erejét az énekléssel, éppen ellenkezőleg: kioltja-megöli azt.