Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

1945

/ #608 Re:

2012-02-06 13:45

#607: -

A rendet és fegyelmet nem 18 évesen a katonaságnál kell megtanulni, hanem még 8 évesen az iskolában illetve otthon!

Abban igazad van, hogy az országot most is fenyegeti-fenyegetheti háborús veszély, viszont ha az a háború kitör az már olyan lesz, ami ellen behívott tömeg hadsereggel nem lehet védekezni- mondom ezt úgy, hogy én még a Horthy rendszer szülötte és a Rákosi rendszer neveltje vagyok.

Ha az oroszok, arabok, irániak, kínaiak megindulnak-mert csak az Ő részükről van reális esélye egy háború kirobbantására- nem katonákkal és tankokkal fognak támadni, de még csak nem is repülőgépekkel, hanem rakétákkal és az internetek neresztül. Az ellen meg csak egy jól képzett technikai alakulat tud csak hatékonyan védekezni!

Ha meg terroristákat küldenek az ellen még a hivatásos állomány is sokszor tehetetlen példa erre szeptember 11.

Az kétségtelen, hogy sok fiatalra rá férne a nevelés, de nem mindenkire. Az meg egy elég drága mulatság lenne, hogy pusztán fegyelmezési és nevelési céllal besorozni a fiatalokat a hadseregbe. Akit egyszer kiképeznek azt előbb vagy utóbb be is kívának vetnei.

Sok jóravaló fiatal van ebben az országban akiket nem kéne a vágóhídra vinni. Aki meg alapból fegyelmezettlen azt kiképezhetik akármire rákényszeríthetik akármire, éles helyzetben futni fog amerre tud!

Ezt volt szerencsém 56-ban megtapasztalni.

Azt tudnám támogatni, hogy akik kisebb rendű bűncselekményeket követnek el azok a börtönbüntetést kiválthassák katonai szolgálattal. Ez külföldön is jól működik, de azzal nem, hogy a fiatalokat rá kényszerítsék a fegyver fogásra. Van éppen elég erőszak nem kell hogy mindenti megtanulja hogyan kell a másikat szakszerűen megölni. Internetes és rakéta támadás ellen meg nem sokat fog tudni tenni az egyszerű sorkatona tenni. Rakétatechnikusokat és informatikai szakembereket meg nem lehet parancsra képezni.