Tiltakozunk a GYED és TGYÁS összegének csökkentése ellen

2 gyermekes anyuka

/ #91

2012-01-20 00:55

Olyat ne mondjatok,hogy már semmihez nem tud ezután hozzányúlni,mert még kitalálnak vmit.
Nem mondom,hogy nagyon sokat dolgoztam gyermekvállalás előtt,meert nem igaz!8 hónapot dolgoztam aktívan,mert előtte nem találtam munkát,mert mindenhova tapasztalatot kértek,ami ugye képtelenség,ha nem vesznek fel sehova.Lányomnál még mindketten dolgoztunk,de a terhességem felénél a férjemnél csődöt mondott a cég,így munkanélküli lett.Én közben meg veszélyeztetett terhes,így mehettem táppénzre.50.000 ft havonta nem volt sok és abból kellett megélnünk és összeszedni a babakelengyét.Szülés után 1 hónappal talált a férjem munkát,ami azóta is meg van (kopp-kopp-kopp).Albérletet és lakáshitelt nem kell fizetnünk,de saját házunk sincs.(Ezt após mindig a fejünkhöz vágja,de nem érti meg hogy ma már képtelenség házhoz/lakáshoz jutni).Apósnál lakunk.Férjem minimálbéréből plusz az én 50.000 ft-os gyedemből és 12.200 családimból éldegéltünk.Éppen kijöttünk mindig hó végére. (erről jut eszembe: Hogy lehet havi 18.000 a pelus?Nekem 2 gyerekre a pampers 10.000 ft-ból kijön)
Szóval ebből a pénzből úgy gondoltuk,hogy bevállalhatjuk a kistesót.20 hónap különbség van köztük,tehát a gyed alatt született meg.A munkaügyisek azt mondták, hogy a gyedet a lányom 2 éves koráig használjam ki és a fenn maradó időszakra igényeljem a tgyást,mert az már pár ezerrel kevesebb lesz.Aztán majd a másik gyedem is kevesebb lesz.Számítottam rá,így is kalkuláltuk.
De az viszont már kényesen érint,hogy az adójóváirás eltörlése miatt a gyedem a vártnál jóval kevesebb lesz,a férjem 18.000 Ft-os cafeteriáját lecsökkentik 5.000 ft-ra és még a bérét is csökkentik az adó miatt.
Tudom,hogy vannak mások is rosszabb helyzetben.Éltem benne egész gyerekkoromban (4 testvérem van).Anyámék még mindig egyik napról a másikra élnek,holott mindenki dolgozik,de igaz hogy éhbérért.Albérletben laknak,mert anno a bank nem adott hitelt,mert sok volt a gyerek a családban.És anyám szerintem abban is fog megöregedni,mert nincs kiút.
Sok országban szintén úgy élnek az emberek,hogy nincs saját házuk,mert bérlik,de nem teszi ki a fizetésük 70-80 %-át a bérleti díj.

A tehetősebbek (direkt nem a gazdag szót írtam!Bár az is relatív) fizetéséből nem kell elvenni,de nem is kell növelni,ha a szegényektől meg elvesznek.Amit nekik adnának,azt inkább a "rászorulóknak" adnák.Itt van az egyik probléma.

Na mindegy!Nagyon sokat tudnék még írni,de nem akarok senkit untatni!
Köszi ha végig olvasod!
Az aláírás ment viszont!