A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

sav

/ #252

2012-01-18 17:36

A horgász szövetségek egyesületek nem azért telepítik a halat, hogy egy két ráérő család megélhetését biztosítsák.Ha valaki ebből szeretne élni vagy némi kiegészítést szeretne az váltson halász engedélyt mint írtam már.Az elajándékozási dolognál gondolom a bojlisokra céloz,de hát az új szabály nem pontyot ír kifejezetten hanem nemes halat.
Ebben minden benne van:
Sajnos a hazai horgászmentalitást ismerve, a nem szabálykövető hozzáállással jellemezhető horgászréteg általában megtalálta a kiskapukat, és a szabályok áthágásával igyekezett hasznot húzni a balatoni halállomány veszélyeztetéséből. Egyben a tisztességes horgásztól elvették a lehetőséget, hogy sportszerűen megfogja a rekordhalat. Ezért fenntartjuka horgászzsákmány értékesítésének tilalmát, és az eddig kihasznált kiskapu bezárása érdekében nem engedélyezett a hal vízparti elajándékozása sem. Tiltás alá kerül a méretkorlátozással védett élőhal szállítása, ez azonban nem akadályozza a csalihal betárolási célú szállítását.

És még egy apróság.Ha valaki kiváltja az engedélyt akkor azáltal elfogadja a szabályzatot is.Illik betartani.Érdekes még hogy ha valakit esetleg megcsípnek bármilyen tiltott tevékenységen és utána otthon belekukkantanak a fagyasztóba mindezt nem az adóhatóság teszi.
Nem is írnék többet mert teljesen felesleges.Az ön gondolkodás módja szerint süllő tilalom alatt is süllőzhetek mert úgy is visszadobom.Mert nehogy már néhány kivénhedt zsebtömőgető alak írja elő hogy mit csináljak.