Rokkantvadászat...


Vendég

/ #234

2012-01-12 14:40

Távoli rokonom szakorvosi leletekben szereplő, súlyos belsőszervi betegséggel főorvosi javaslatra indította meg a leszázalékolását 2010-ben. A Tisztelt "Szakértő Bizottság" össz-szervezeti egészségkárosodását 32%-ra volt képes értékelni a leletei ellenére. Mire ezt az óriási "szakértelmet" igénylő határozatot kézhez kapta volna, már két hete elhunyt abban a betegségben amelyről azt állították a leletek ellenére, hogy ettől ő még "munkaképes" Szerencsétlen felesége nem tudott mást tenni, mint felhívta a T."szakértőket", hogy tessék mondani ezt a szemetet a fejfájára szánták?
Többen javasolták, hogy tegyen büntető feljelentést (akkor még) ORSZI ellen. Nagyon jámbor, jóhiszemű teremtés, ezért úgy döntött, hogy nem teszi ki magát ilyen herce-hurcának, a férjét már nem hozza vissza ezzel. Pedig tény, hogy a nyugd.intézet csak a bizottságoktól kapott %-ok alapján végzi a munkáját. Ezért nem értem, hogy szerencsétlen ember, akinek elvették a rokkant-nyugdíját miért a nyugdíjintézetben lett éppen öngyilkos. Hiszen ezek a tisztelt "szakemberek", akik orvosnak képesek nevezni magukat - egyrészt az állam és a mindenkori politikai pártok által meghatározott kvóta, másrészt a mindenféle korrupciót behálózó látencia miatt - olyan százalékot adnak amilyet éppen az érdekük és a mindenkori államhatalom diktál.
Az özvegy viszont naponta szembesül, hogy az évek óta "rokkant nyugdíjas" alig negyven fölötti vállalkozó szomszédja hogyan pakolja be a családját a terepjárójába egy-egy külföldi túrára.
Ilyenkor megjegyzi halkan - na ennek is az én férjem fizette a rokkantnyugdíját, amíg tudta 39 év munkaviszonya alatt. Jó napot Magyarország! Úgy gondolja valaki is, hogy itt minden meg fog változni???? Az igazán betegeket kiszórják a rendszerből, mint eddig is, vagy tengődjenek 27.000,-Ft-ból, hiszen érdekérvényesítő képességük nincs, fórumuk nincs.
A franciák csak amiatt, hogy a nyugdíjkorhatárt egy évvel megemelték százezres tömegekben voltak az utcán nem is olyan régen. Nem csak azok, akik érintettek voltak, hanem a fiatalok is!!! Nálunk 55 évről (csak a saját korosztályom esetében) 63 év 183 napra emelték a nyugdíjkorhatárt. Kint volt valaki is az utcán. Senki!!!! Ennyit a szolidaritásról, mert a pártok által manipulált bárgyú tömegekről....