IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Vivi

/ #276 Re:

2011-12-29 23:22

#271: -

Ugye, te is tudod, hogy vannak orszagok, most nem jut eszembe, melyik, de vagy Svedorszag, vagy valamelyik hasonlo - talan masok tudnak ebben segiteni, ahol az otthonszüles az alapvetö, es ha gond van, viszik csak korhazba a szülö nöt.

Es konlretan tudom, mert volt ismerösöm, aki otthon szült, es az egyik babajanal bizony be kellett vinni korhazba, ezzel nem volt problema.

De kivanom neked, hogy szüljel, vagy a feleseged szüljön korhazban, es lassatok, mi van, ha problema van!

Kivanok olyan szüleszt, aki nem ura a helyzetnek, akkor majd meglatnad!

Csak sajnalom a babat, ezert igazan nem is kivanok ilyet.

De ha az otthonszüles feltetelei adottak - gondolok a targyi es szemelyi feltetelekre, a terhesseg lefolyasara, a szüles varhato komplikaciomentessegere is - akkor az otthonszüles szerinte, biztonsagos. En ugy tudom, a feltetelek között aaz is benne van, hogy rövid idön belül elerhetö korhaz legyen a közelben.

De ha a mentö nem jön idejeben, vagy a mentös, vagy a korhazban levök elitelik az otthonszülest tervezö anyukat, es nem az elvarhatoan latjak el, akkor bizony gond lehet.

En azt gondolom, megfelelö felvilagositas mellett a szülönö joga, hogy valasszon, hol es hogyan kivan szülni. Termeszetesen elörelathato, vagy varhato komplikaciok eseten nem valasztando az otthonszüles.

Meg kellene teremteni a megfelelö felteteleket ahhoz, hogy valoban lehessen valasztani.

Mert az en szüleseim nem voltak a legjobbak: az elsö kettönel nem volt divat jajgatni, ha fajt - mert nem illik! En jajgattam, ha mar nem birtam, nem is kedveltek ezert.

A harmadiknal pedig a nögyogyasz nem tamogatta az erzestelenitest - nem volt semmi ellenjavallata - ezert nem kaptam erzestelenitest.

El tudtam volna a szüleseimet kevesbe fajdalmasan, es kellemesebbben is kepzelni....