A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

"rutinos" balatoni horgász

/ #156 peticíó újragondolása

2011-12-27 14:40

Tisztelt Horgásztársaim!

Örömmel olvastam kezdeményezéseteket a harcsák védelmében! Viszont mi magyar horgászok ha már ilyen szinten fellépünk harcsáink védelmében ésszerűen és logikusan gondoljuk végig mit is tehetnénk őshonos halaink érdekében!!!!
Véleményem szerint ennek a petíciónak nem csak a harcsákról kellene szólni, mi van a kapitális pontyokkal és a csodálatos fogasainkkal???? REMÉLEM tisztában vagytok azzal, hogy nem csak a harcsákból lehet egészen jól megélni, 20-kg feletti pontyok több 100 000ft-os értéket képviselnek, a rutinos fogas specialisták pedig komoly mennyiségben fogják a kapitális fogasokat!

Véleményem szerint nem a tilalmi időszak bevezetése jelentené a harcsák és a többi őshonos halunk védelmét. KIZÁRÓLAG abban az esetben védhetjük meg őket ha súlykorlátoszást vezetünk be!
Harcsa 10 kg , ponty és fogas 5 kg maximum súlyhatár és naponta 1db, ha ezt el lehetne érni akkor a szívünkre tehetjük a kezünket és elmondhatjuk , hogy tettünk valamit az unokáinkért is!

Ha a fenti súlykorlátozás nem sikerül elérni csak egy tilalmi időszak meghosszabbítását a harcsákra SEMMIT SEM TETTÜNK!!!!
Tisztelettel kérem a petíció indítóit gondolják végig soraimat, ha kell nagy örömmel részt veszek egy olyan petíció kidolgozásában mellyel történelmet csinálhatnánk halaink védelmében!!!