IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Döme

/ #126 Re: Más vélemény

2011-12-20 22:53

#120: ngyptr - Más vélemény

Persze, hogy lehet más vélemény, csak mielőtt lebutázol embereket, érdemes volna végiggondolni, hogy vajon a  Bochkor Gábor műsorai képviselik-e azt az információs színvonalat, ami alapján érdemes megítélni egy ilyen kérdést :-)

Senkinek sem „kell” otthon szülnie, a dolog épp arról szól, hopgy lehessen választani. És talán te is jobban tennéd (tetted volna), ha rábízod a feleségedre, hogy ő hol érzi magát inkább biztonságban, mint hogy eldöntsd helyette, hogy mit „engedsz” meg neki. A biztonságról már sok szó esett itt is, ha előbb elolvastad volna a korábbi kommenteket, talán a felét le sem írod ezeknek.

Császármetszést, mondd, láttál-e már? Nem kell élőben nézni, találhatsz a neten is róla videókat. Nem olyan vészes látvány, a Bumeráng sokkal megterhelőbb, hidd el :-) Annyit azért elárulok, nem úgy zajlik, hogy be a mamát a műtőbe, nyissz, és kinn van a gyerek. Szép sorban, óvatosan föl kell vágni a hasi rétegeket, van jó néhány, míg eljutnak az anyaméhig, s benne a babáig. Beletelik legalább öt-tíz percbe, ha nem többe. Azalatt egy oxigénhiányos gyerek meghalhat. A vállelakadásosról nem is beszélve – tudod, a vállelakadásnál a baba feje már megszületett, kint van, azt előbb vissza kell tuszkolni (nem veszélytelen, és nem is hipp-hopp művelet!) ahhoz, hogy el lehessen kezdeni a csaászármetszést. Szóval ez nem olyan egyszerű dolog ám, mint ahogy elképzeled – vagy amilyen képet a „profi műtő” lehetőségeiről próbálnak kialakítani olykor…

Apás szüléshez külön gratula, remélem azt is tudod, hogy Geréb Ágnes volt az első szülész Magyarországon, aki beengedte az apákat a szüléshez, több mint harrminc évvel ezelőtt. Egy profi klinikán, ahol akkor dolgozott. És ahol már akkor sem fogadott el hálapénzt, és az otthonszülésekért sem, ezt több ezer magyar család tudja tanúsítani. No további jó informálódást.