IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Ráció

/ #74 Re: lépések a megoldás felé

2011-12-19 15:30

#59: háborítatlan - lépések a megoldás felé 

 Geréb Ági a háborítatlanságot képviseli, ha jártál a tanfolyamon akkor ezt tudhatod. A kórházi háborítatlan szemlélet Magyarországon Geréb Ágnesnek köszönhető.

De ha érti valaki, hogy mit jelent a háborítatlanság, akkor az otthonszülést is elfogadhatónak tartja, mint a háborítatlanság egyik formája. Azok számára akik az otthonszülést választják, a háborítatlanság és a biztonság otthon teremthető meg. Velük szemben úgy érvelni, hogy küzdjenek a kórházi háborítatlanságért, az egész sztori nem értéséből adódik.

A jó kórház és a jó otthonszülés együtt működhet csak. Ha az otthonszülés ellen foglamazod meg a kórház háborítatlanságát, akkor nem a nőt, nem a háborítatlanságot állítod a központba, hanem "bizonyos kórházi érdekeket". 

Amit az egyedi esetedről írtál, hogy 12 órával szülés után szívkórházban voltatok, az ahogy Döme is írta, otthonszülés esetén is ugyanúgy elképzelhető.

Az a mondatod, hogy "Aki az otthon szülést választja, annak a természetességbe a születés-halál természetességét is bele kell értenie" mutatja, hogy fogalmad sincs a valós helyzetről, a valós számokról. A kórház ebből a szempontból egyáltalán nem biztonságosabb mint az otthon, az otthonban szülni vágyók számára. Viszont a komplikációs fenyegetés mindenki számára sokkal nagyobb a kórházban. A születés-halál a szülés valódi természetéből következik, hihetetlen számomra, hogy vannak akik elhiszik, hogy kórházban meghaladhatják a természetet. Márcsak azért is, mert a statisztikák sem támasztják ezt alá. Mégis az otthonszüléssel kapcsán folyamatosan ilyen buta feltételezésekkel kell vitatkozni.