IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

háborítatlan

/ #59 lépések a megoldás felé

2011-12-19 13:06

Mi is voltunk tanfolyamon az Ágiéknál. Az első gyerekünk az utolsó kötelező orvosi vizsgálat reggelén született, így a baba megelőzte az otthonszülést. A második babával a Szent Imrébe mentünk, ahol háborítatlanul született meg, egy az otthon szülést pártoló orvos-nővér páros felügyelete mellett. a kisbaba szívrendellenességgel született, ami nem látszott, de 12 órával a szülés után már a szívkórházban voltunk. Mi vidékiek vagyunk 200km-re Pesttől, de ha nem Pesten születik a baba és nem kórházban, akkor való színű hogy nem élne. Aki az otthon szülést választja, annak a természetességbe a születés-halál természetességét is bele kell értenie és elég józannak és erősnek kell lennie egy ilyen döntéshez.

A kórházi és az otthonszülés "háborújában" szerintem a hangsúlyt a "háborítatlanságra" kellene helyezni, nem az otthoniságra. Ha annyi energiát fektetnénk abba, hogy a kórházakban legyen mindenhol lehetőség háborítatlan szülésre, mint az otthonszülésre már rég általános lenne és azt az orvostársadalom sem ellenezné. Innentől pedig egy olyan környezetben, ahol az orvosok már hozzászoktak a kórházban lévő háborítatlan szülőszobákhoz és a megfelelő gyakorlathoz, sokkal könnyebb lenne integrálni az otthonszülést is a rendszerbe.

Ti, akik annyi áldozatot hoztok és annyi energiát fektettek az otthon szülés elfogadtatásába, kérlek fontoljátok meg a fentieket. A siker érdekében a stratégián kellene módosítanotok, másképp lehet hogy előbb vagy utóbb mind a börtönben végzitek, mi meg itt maradunk nélkületek és petíciókat fogunk csak aláírogatni.

Váltsatok taktikát és a gerillaháború helyett teremtsétek meg a törvényes és kötelezően minden kórház számára előírt környezetét a háborítatlan szülésnek! Csak így lehet az ügyet előbbre mozdítani.

Szurkolunk nektek és mindannyiunknak!