IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

neduttki

/ #37 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-19 03:55

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Voltak ugye, olyan rossz törvények, hogy időben el kell indítani a vonatokat. Akkor is, ha tudjuk, hogy a halálba küldünk ártatlan emberek ezreit, akik a marhavagonokba vannak bezsúfolva. Arról már ne is szóljunk, hogy éppen Dr. G.Á. harcolt azért, hogy legyen már törvény. És amiért elítélték, az még akkor történt, amikor még nem is volt törvény az otthonszülésről.

Ami meg megszületett törvény, az olyan, mint amikor a vakok magyarázzák el nekünk a világos- és a sötétkék fogalmát. Ugye éppen őt, (meg akik értenek hozzá...) nem kérdezték meg.

Ennyit a törvényi állásról.

A bizonyítottan veszélyesebb otthonszülésről meg ugye vannak tanulmányok? Konkrétan, melyek? Amiről én tudok, --s amelyek hitelesek-- mint pl. a két Cohrane-vizsgálat, vagy a kanadai tanulmányok, vagy akár az angol, holland kutatások, amelyek MIND, kivétel nélkül azt bizonyítják (csak úgy, pár százezer esetet tekintve...), hogy az otthonszülés bizonyos "kimeneteleket" (perinatális mortalitás, morbiditás, APGAR, lactatio stb., stb.) tekintve jobb, másikakat tekintve szignifikánsan jobb eredményeket produkál.

Igen, vannak tragédiák is. Vannak, akik nem tudnak megszületni. Amit nehéz megérteni, elfogadni, főleg ha az éppen velem esik meg. Odáig mentünk el, hogy mindenféleképpen okozó személyt kell keresnünk, holott az élet maga lehet ilyen. "...az életet a halálra ráadásul kapja..."

Másként szemlélve, pedig éppen erről van szó, hogy más esetben a tragédiának nincs ilyen súlyú következménye, és a jogszolgálat éppenséggel koncepciózus eljárással akarja dr. G.Á.-t elpusztítani.

Könnyű dolog kijelenteni valamit, és aztán visszahúzódni, és azt mondani, hogy "hát énnekem ez a véleményem!". Belerondítani a ventillátorba, és aztán azt mondani, hogy bocs, de én még a következményeknek sem akarom a súlyát magamra venni. De az ítéletre futja, amiben --úgy mellékesen-- azt kéri számon, hogy miért nem vállalja dr. G.Á. a következményeket. Szóval ez még így sem működik!