Bucsui út forgalomkorlátozása

bucsui futó

/ #28

2016-09-11 16:00

Bucsui vagyok, így rendszeresen használom az utat autóval. És használom az utat, mint sportoló ember is, gyakran futok ott 10-15 km-es távokat. Mint futó sose volt problémám az arra közlekedő autósokkal, sosem zavartuk egymást, pedig az év és a nap különböző időpontjaiban is futok arra. Azonban mint autós rendszeresen meggyűlik a bajom a kreszt nem ismerő, be tartani nem akaró futókkal, kerékpárosokkal, görgkorcsolyásokkal. 

Biztos vagyok benne, hogy vannak autósok, akik gyorsan mennek (hol nincsenek?) és esetleg ezzel zavarják az arra közelkedő sportolókat, de én saját tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy sokkal több sportoló használja az utat a szabályok be nem tartása mellett. Természetesen ők vannak felháborodva amikor pl. hárman-négyen kerékpároznak/futnak egymás mellett és én dudálva finoman jelzem, hogy szeretném megkerülni őket. Vajon a petició aláírói közt hány ilyen sportember van? Egyáltalán nem érzem jogosnak az ő felháborodásukat. Nem az autóval közlekedők azok akik veszélyeztetik őket, hanem saját magukat veszélyeztetik!

Továbbá megkérdezném, hogy az olyan emberek miért írják alá a peticíót akik mégcsak nem is az említett útszakasz közelében laknak? Csak azért mert ismerős/rokon/haver/puszipjatás (stb), de egyébként köze nincs a szóban forgó kérdéskörről ne akarjon véleményt nyilvánítani, nagyon szépen kérem.