Tiltakozás az egész napos iskola ellen

jethro

/ #100 Re: Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

2011-11-03 00:15

#98: Dávid Tisch - Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

Kedves Dávid!

 

A tanulmányi átlaghoz való kötés kiindulásnak egyáltalán nem is olyan rossz ötlet...:)

Kicsit jobban belegndolva viszont, tekintve, hogy nem mindenki egyforma képességű, előfordulhat, hogy az anyukájával otthon szépen tanulgató, de csak gyengébb képességű kisdiák ezáltal kikerülne az otthoni környezetből - s ugyanígy egy jó eszű  de rossz otthoni háttérrel rendelkező meg távol maradhatna az indokolt délutáni felügyelet alól.

Majd én is gondolkodom mit lehetne még feltételként szabni. (magatartás-jegy?; szülői nyilatkozat arról, hogy a szülő vállalja a gyerek fejlődéséhez szükséges délutáni felügyelet, tanulási segítséget és mozgás biztosítását? - várjuka  további ötleteket!)

Bár közvetlen kapcsolatom egyáltalán nincs  a kormányzattal, közvetett úton azért szerintem el tudnánk juttatni javaslatainkat a törvényhozóknak.

Bármit is sikerül azonban összeraknunk végül, a javaslat megfogalmazása és hangneme kulcsfontosságú tényező lesz. Amennyiben ui. a törvényhozók azt látják, hogy megpróbáltunk azonosulni a szándékaikkal, meg is láttuk a jó dolgokat a tervezetükben, s pusztán a vadhajtások kiküszöbölésére szeretnénk megkérni őket, meggyőződésem szerint sokkal-sokkal több eredményt érhetünk el, mint egy-egy indulatosabbra sikerült, kizárólag támadó petícióval.

Ezzel nem Titeket szerettelek volna bántani, hisz a magam példáján is tudom, hogy nagyon nehéz higgadtnak maradni a vélt vagy valós sérelmünk láttán. Viszont épp ezért jó, hogy itt többen vagyunk és ki tudjuk küszöbölni az efféle emberi hibákat :)

 

Üdvözlettel. ági