CSak Együtt Van Esély

Zsuska

/ #20 Autista a körzeti óvodában

2016-06-14 22:52

Tisztelt URAK, ASSZONYOK, orrukat magasan viselő pedagógusok!

Egészséges várandósság ideje alatt,minden vizsgálaton részt vettem,sőt,magzat víz vizsgálatunk is volt, hogy kiszűrjék az esetleges rendellenességeket.... Negatív lett az eredmény, és boldogan vártam gyermekem születésnapját. Megszületett,minden rendben ment szépen növekedett,fejlődött gyermekem.

Aztán a fejlődése lelassúlt. A védőnőnek jeleztem,hogy valami nem stimmel,tudom,hogy mi várható el már egy közel 2 éves gyerektől.Nem vették komolyan jelzéseimet,azt mondták,hogy a fiúk lassabban érnek,hogy majd az óvodába a többiek segítenek felhozni a lemaradásában,hogy a szükség ráviszi arra,hogy kifejezze magát....

Nem így történt! Az óvónők is jelezték,hogy bizony itt baj van. Megkezdődött az időpont vadászat...több,mint egy évbe telt, mire diagnózisunk lett.Addig az óvodába ez idő alatt beszokott gyermekem,s megszületett az öcsi is,de nem éreztem az óvónők toleranciaáját kialakúlni A vezető óvónő viszont biztosított,hogy nem lesz gond....Van más érintett is az oviban,megoldják,majd suli előtt visszatérünk a dologra.  

Csakhogy az óvónőről kiderűlt,hogy ő kicsit sem toleráns, csoporttársak jelezték,hogy az én érintett gyermekemet,MEGVERTE...

Aztán kérdőre vontam, amire az ő ellenreakciója lett az eredmény,egyre inkább azon igyekeztek,hogy kiutálják a gyermekemet sz óvodából.  Persze ezt igencsak diplomatikus. Közben a kicsim is csoporttársak lett azbérintett gyermeknek,s már kaptam információkat a csoport életéről.  Bizony egyértelmű volt. Nem akart óvodába menni, azt mondta,hogy fél,mert bántják őket... 

Borzasztó,hogy mi mindent történik a falak között!!! Elkeserítő, hogy nem különösebben tartják kontroll alatt a csoportban történő dolgokat!! 

Kevés az  intézmény,ahol ideális fejlesztés mellett elhivatott pedagógusok törődnek gyermekeinkkel!! Debrecenben 1 ( egy) óvoda van,melyet a Szakértői Bizottság kijelőlhet,s itt is  2x10 gyereket fogad, és ennyi. Teljességgel kizárt,hogy nem volna szükség több helyre!!

Körzet szerint kellene a feladatra koncentrálni!!!  Debrecenben egyetlen óvoda?? Magyarország második legnagyobb városában??????