Hagyják dolgozni Illés bácsit!

Libra

/ #441

2016-05-16 07:12

Gyerekkoromban sokszor kisétáltunk a belvárosból Illés bácsihoz, mert megérte a sok finom süti, fagyi a hosszú gyaloglást. Felnőttként is jártam ott párszor. A hangulatos épületet és a kerthelyiséget kikezdte az idő vasfoga, de a termékek semmit sem változtak. Tegnap 60 km-t autóztunk egy "utolsó fagyiért", mert sütemény sajnos már nem volt, mire odaértünk.   

Tudnék mesélni, milyen higiéniai problémák vannak némely kereskedelmi és vendéglátóegységekben, mert akármilyen előírás ide vagy oda, egyebeket senki sem ellenőriz. Vannak például sajnos olyan szakácsok, akik wc-használat után nem mosnak kezet, vagy olyan kiszolgálók (boltokban is), akik pénz vagy egyéb tárgyak megfogása után az előírt kesztyű nélkül fogdossák a termékeket, élelmiszereket stb. Sokszor előfordult az is bizonyos boltokban, hogy egy-egy termék romlott volt, a rajta feltüntetett szavatossági idő ellenére. Ezeknek nem lenne szabad így lennie. Barna Illésnél soha nem kaptunk romlott árut, nála az egyetlen probléma az volt, hogy "elfogyott" valami... 

Elfogulatlanul mondom, hogy a cukrászdára már rég ráfért volna egy kis felújítás, festés, nagytakarítás, rendrakás. De a berendezések, gépek "korszerűtlensége" miatt bezáratni egy üzletet egyszerűen felháborító.  A szabályokat sajnos nem fogják megváltoztatni senki kedvéért, de társadalmi összefogással és a városvezetés segítségével talán lehetne megoldást találni. Kérjük, aki szeretne, csatlakozzon az e célból létrehozott Facebook-csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/1699381340329190/