Körmend menekülttábor

Ladislav

/ #9 Menekült vagy mingráns? Nem mindegy!

2016-03-08 14:01

Egyet kell, hogy értsek az előttem szólóval. Ámbár kérdés, hogy kiszáit és milyen menekültnek! Nekem senki ne akarja bemesélni, hogy a háborús övezet közepén olyan pörgős az ingatlanpiac h eltudja adni a házát, vagy ami megmaradt belőle, de ha el is tudja, annyiért biztos hogy nem amennyiért az "embercsempészek" Európába szállítsák őket. 
A történések másik oldala az, hogy ha nem is maradnak itt, de az élelmeésük és állátásuk, a folyamatos felügyelet és a biztonság minél hathatósabb fentartása súlyos összegeket emészt fel a MAGYAR adóvizetők pénzét! Azt igenis a MAGYAR emberekre kell fordítani és nem azokra a migránsokra akik az államkasszából eddig csak kivettek és nem is áll szándékukban a kieső összeget adó formályában "visszaadni". Az ország gazdaságának szempontjából nézve, mint az emberi mint pedig pénzügyi szempontból  ez hátrányos. 
A másik oldala már az európai körkép. Olyan kultúrális szakadékról beszélünk amely nem igazán áthidalható. Eleve a muszlim szokáskultúra szervesen eltér az európaitól. Az asszimilicái terán kishazánkban van elég dolga önmagában is, nem hogy még a migránsokat is valahogyan integrálja a társadalomba és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezek az emberek teljes lemaradásban vannak, gyakorlatilag nem tudnának a mi társadalmunk hasznos tagjaivá válni. Talán csak olyan 25 év múlva. 

Bonyolult ez a kérdés és nem gondolom, hogy más európai országokanak kellene a MI döntéseinket meghozni. 

Remélem, hogy körmendi rokonaim és barátaim, de az egész körmendi lakosság konfliktus mentesen tudja folytatni az eddigmegszokott életét. 
Isten adja, hogy úgy legyen.