A Kúria szervezzen devizahiteles konferenciát (2016 tavaszán) - 2016 ŐSZÉN !!!

Paár Vilmos
Martonvásár

/ #116 Szerintem ez forintkölcsön!

2016-02-16 14:16

A bankkal kötött "kölcsön-szerződésünkben" 11 350 000 Ft összeg szerepel, amit a bank a kérésünkre, a leendő lakásunk megvásárlása érdekében kölcsönadott. Mivel ez volt a szándékunk és ez az összeg szerepel a szerződésben, sőt ez az összeg jelent meg a forintszámlámon (átmenetileg, amíg nem utalták tovább az építtetőnek), úgyhogy csakis ez lehet a kölcsön tárgya. A bank által a részletes elszámolás első soraiban közölt 69 281 CHF "folyósított összeg" seholsem szerepel a szerződésemben.


Mint azt a banknak (Erste) megírtam nem értem, miért kezelik ezt devizaalapú hitelként, miért nem a forinthitelekkel kapcsolatos elszámolások között intézik, plusz nem értem honnan is veszik a 69 281 CHF dolgot, hiszen ilyen összegre mi nem szerződtünk. A bank mellébeszélése után a békéltető testületnek szintén jeleztem, hogy itt valami tévedés van, hiszen hogyan számolnak el egy olyan kiinduló összeggel, amely nincs is a szerződésünkben. Ahogy mindenki, mi is hiánypótlási követelést (majd hiány miatti lezárást) kaptunk válaszul, pedig, minden előírt (szerződést, elszámolást, részletes elszámolás első lapját, ahol megjelelöltem az érthetetlen kiinduló "összeget", stb) csatoltunk.

Mint a tárgyban írtam, szerintem ez egyszerűen normál forintkölcsön amit az is bizonyít, hogy az aláírásakor (2006) nem is létezett "devizaalapú forinthitel", legalábbis jogilag biztosan nem!

Ja és a példám:
- felvett kölcsön: 11,35 millió Ft
- elszámolásig befizetve: 8,5 millió Ft
- elszámolás után a bank szerinti tartozás: 13,85 millió Ft + kamatok