Elegünk van Parászkából!

Zsombor Ferencz
A petíció szerzője

/ #308 a petíció ellenzőinek a képmutatása és kettős mércéje

2016-02-12 12:24

Sokan, akik "gépközelben" vannak, azon fáradoztak és fáradoznak, hogy elítéljék és ellehetetlenítsék ezt a petíciót azzal az ürüggyel, hogy egy újságírót nem szabad elhallgattatni. Nos, a kedves fáradozók most bebizonyították hogy mennyire képmutatók. 2009-ben éppen egy hasonló, de sokkal követelőzőbb petíciót indítottak György Attila, József Attila díjas író és újságíró ellen, a Transindex oldalán. A petíció és aláírói megtalálhatók ezen a linken http://hargitanepe.transindex.ro/

A ma tolvajt kiáltók díszes társasága így fogalmazott: "Médiafogyasztó civilekként tisztelettel kérjük Önt, hogy március 15-ig, a magyar sajtószabadság napjáig, lehetőleg a lapnak ugyanazon oldalán, ahol az általunk vitatott írás megjelent, markánsan határolódjon el az tárgyalt anyagtól, és tegyen egyértelmű ígéretet arra, hogy a Hargita Népe elővigyázatosabb lesz, amikor felbujtó állásfoglalásokat kívánnak közzétenni hasábjain." 

Szóval nekik szabad. A P.B.-petíció "kismiska" ahhoz képest, mint amit György Attila esetében elvártak. És fontos megjegyezni, hogy P.B. a közmédiában tevékenykedett és tevékenykedik.

Az aláírók között találjuk Parászka Borókát (80.), Bakk-Dávid Tímeát (35.), Gáspárik Attilát (3.), Kelemen Attilát (1.), Kelemen Hunort (55), Eckstein-Kovács Pétert (23.), Kertész Melindát (95.), Kovács Pétert (97.), Maki Ferencet (218.) és még számos más közéleti személyiséget, politikust és újságírót. 

Nagyon nehéz egy ilyen helyzet szembesülése kapcsán véleményt nyílvánítani. Legfennebb annyit, hogy ti, álszentek és kétszínűek, akik itt éltek közöttünk, szégyeljétek magatokat.