Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!


Vendég

/ #53

2016-01-23 16:44

Sajnos sok igazság van abban, amit az előttem szóló leírt. De miért van ez így? Azért, mert a terület teljesen szabályozatlan, lehetővé teszi a kóklerkedést!

Ha valaki egyedül, egyéni vállakozóként akar ingatlanközvetítést folytatni, hát annak bizony el kell végezni a 100 E Ft.-os tanfolyamot, vizsgáznia kell, regisztrálnia kell, csak azután jegyzik be a vállalkozói igazolványba a tevékenységi kört.

Mi folyik ezzel szemben a nagy hálózatoknál? Mondjuk egy 30 fős irodánál elég, ha a 30 főből egynek, igen, jól tetszik látni, 1 embernek van ilyen irányú végzettsége, a többinek nem kell, hogy legyen! Mondjuk a tulajnak, vagy az irodavezetőnek van szakirányú végzettsége, a többi jóembernek meg nincs.

Honnan lehet ezt tudni? Mert a végzettség nélküli embereket nem is hívják ám ingatlanközvetítőnek! Azokat elnevezték ingatlan referensnek! Gyere ide öreg, próbáld ki magad, itt aztán hulla jól lehet keresni! Kiképzünk mi, házi tanfolyamon 3 nap alatt is ha kell, aztán bedobunk a mélyvízbe!  Ugyan elképzelhető, hogy 3 hónap múlva nem leszel már itt, mert rájössz arra, hogy ez a pálya nem is olyan görönygy mentes, mint ahogy azt mondtuk neked. Az is lehet, hogy fél év alatt egy fillért sem fogsz keresni, de addig hoztál be pár megbízást, ami az irodánál marad. Addig sikeresen elhappoltál szerződéseket olyanok elől, akik hosszú évek óta ebből élnek.

Mit csinálnak a nagy irodák az ingatlanközvetítésben? Ugyanazt, mint amit a nagy kereskedelmi láncok a honi kiskereskedelemmel: tönkreteszik. Pont ezeknek a nagy irodáknak nem érdekük, hogy ezen a területen rend legyen.

Az ingatlanközvetítők 80 %-a kicserélődik egy év alatt! Ezért lehet tapasztalni ezeket a jelenségeket. Aki ebből akar megélni, az nem engedheti meg magának a kóklerkedést.

Beugrik ide mindenki szerencsét próbálni, akinek éppen nincs pénze. Közvetít itt az automosós, a tüzépes, az autószerelő, meg mindenki más, aki csak gondolja. Miért? Mert megteheti bűntetlenül a nagy irodák égisze alatt. Mi az eredmény? A szakma egy átjáróház, lejáratódik, a kialakult helyzettel meg mindenki elégedetlen.

Az is vicc, hogy egy ilyen portál, mint a com, aki olyan sokat tett az ingatlanközvetítők lejáratásáért évek hosszú sora alatt, még mindig talpon van és diktálni óhajt. Ők is a rendezetlen piac termékei, haszonélvezői.