Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Kozma Szilárd

/ #172

2016-01-20 11:04

Az egész pszichológia elleni felvetést tartalmazó hozzászólás, amire az alábbiakban válaszoltam, a Facebook - oldalamon olvasható (Kún Réka)

Kedves Kún Réka!      

  Ne legyünk mi is hipokriták, és demagógok, mert akkor semmire sem jutunk. Mindketten tudjuk, hogy az asztrológiának is, akárcsak a pszichológiának, van egy szégyenteljes elfajulása, egy rákos-daganata és ez éppen az a változata, amivel sajnos, ma még mindig összetévesztik az egész asztrológiát. Ez a jóslásos asztrológia, amelyről azt állítják a művelői, hogy tudományos, de ennek én 23 év alatt (Amikortól tehát ezt is, mellékesen, csak hogy tudjunk róla, tehát legyünk ezekkel a jóslásos módszerekkel is tisztában, megtanították.), sem materiális-, sem spirituális – szellemi tudományos alapjait nem találtam. Ez a jóslásos asztrológia nevű, végtelenül komolytalan, globális mediális üzlet, amelynek a röhejesen idióta termékei (UN. napi és heti horoszkópjai nélkül) nélkül, ma egyetlen lapot sem, amelynek nincs tudatosan leszűkítve a témaköre mint pl., a pártlapok esetében, nem mernek megjelentetni a tulajdonosai és főszerkesztői. Sőt, a „szabad” internet portáljairól is ömlik ki ez a fantazmagórikus szemét.   

   Ezzel szemben létezik az asztrológiának az, a sokunknak az életét és a sorsát megmentő szelem-tudományi oldala, tehát az asztrológiának az, a sok ezer éves, sőt, a több tízezer éves empirikus (materiális) megfigyeléseken és szellem-tudományos (spirituális) alapokon álló változata, amelyet mi is művelünk és amelyet nem csak mesterségünkként de élethivatásunkként is gyakorlunk.

És eközben kénytelenek vagyunk állandóan felhívni az érdeklődők figyelmét és állandóan hangsúlyozni a minket az első miatt szélhámosoknak nevező rágalmazóinknak, hogy az, amit mi művelünk, és annak, amit mi tudunk, semmi köze nincs a jósolgatás förtelméhez, és erkölcsileg semmiképpen nem vagyunk összekeverhetők semmiféle jósokkal. És ez még akkor sem, ha a keresztény vallásnak és misztikának, pl. vannak un. látomásos jós-szentjei, de legalább is „prófétáló” szentjei is!      

    23 éves elméleti szakmai ismereteimmel és azokra alapozott, azokat követő gyakorló asztrológusi tapasztalatommal azt látom, hogy a pszichológiának igen is létezik a, szintén és ugyancsak eredeti ága és változata, amely nagyon fontos és jól használható felfedezéseket tett az emberi léleknek (Egészen pontosan: a pszichének) az asztrológia és a szellemtudományok által addig-elé, nem eléggé be- és átvilágított működési mechanizmusai területein. Itt, ezeken az un. pszichés betegségeknek a területein, a hagyományos pszichológia, minden kétséget kizáróan, igen fontos területeket vett górcső alá, és cáfolhatatlan alapigazságokat fedezett fel, amelyek bizonyos esetekben pl., az asztrológiai karma-értelmezéseknél, karma-feltárásnál is nagyon hasznosak.

De az un. tűz-karmások és levegő-karmások személyi-öntudati problémáinak a feltárása és megoldása esetében is, számtalan olyan rávilágításokat és megoldási – feloldási lehetőségeket kínálnak a pszichológiai felfedezések, amelyeket mi is bizalommal és hasznosan tudunk használni. Lásd pl. a perverziók, a fóbiák és az un pszichés betegségek gazdag tárházát, amit a pszichológia tárt fel és adott rájuk (kidolgozott) használható és az esetek nagy többségében, pozitív eredményekhez is vezető kezelési – módszereket, terápiákat.)  


(Folytatás a következő szövegmezőben)