Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Kozma Szilárd

/ #136 Re: Re:

2016-01-18 16:36

#131: - Re:  

 Az a "szabadakarat" is, amiről ön beszél, kb. a pszicológiával egy idős, de legalább is nagyjából azzal egy időben "fejlődött kis".  Azelőtt soha, tetszik érteni?, SOHA, nem létezett! Miközben uganis Sigmund Freud doktor Karlg Gusztav Jung doktorral karöltve (Fiyelem: ők még orvosok voltak, tehát behatóan ismerték a biológiát, vagyis az emberi szervezetnekk az eredti leki - szellemi funkcióit tökéletesen leképező anyagi struktúrát!), akkor fektette le és dolgozta ki a pszichológia alapjait, amikor a vegyész-biológusok bele fogtak a fogamzásgátlás "tudománya" kidolgozásába.

Ennek az ön "választási szabadságát" is megadó "védekező" technológiának használatának és az indokolatlanul nagy számú csaászármetszéssel kioperált lány-gyermekeknek a számnövekedése miatt, a ma születő "civilizált" lányok egyre nagyobb hányada képtelen a magzatfoganásra,  vagy ha az még megy is, akkor a magzatkihordásra és a normális szülésre. Ez önnek a boldogásg? Nem kérdeznémeg az így megfoszottakat, hogy mennyire boldogok? Pl. a Lombik-bébik programoknak azon 90 százalékát, akiknek "nem sikerül"?

De ezektől függetlenül: írtam már korábban, hogy a tömeges tévképzetekkel ellentétben, a boldogság nem az öncélú élvezetek minél nagyobb halmozási lehetőségének a következménye és nem is a bábel-torony építési lehetőségeknek. Furcsa módon, és az önök materialista elképzeléseivel ellentétben, a boldogság egy velünkszületett belső, spirituális fejlődési és karma-oldási program elemeinek a beteljesülése, amelyek közé az úristen, (Önök szerint: eléggé el nem ítélhető módon... :) )  bepakolta nekünk a szülői állapot gyakorlatiátélését is.

Amiről ön és önök beszélnek, csak boldogság-szurrogátum, boldogság pszeudológia. Volt alkalmam több gyermek nélküli, önhöz hasonlóan értelmes idősebb nőnek a horoszkópját értelmezni. Az asztrológusnak meg kelltanulni sok mindent lenyelni. De ezekaz esetek viselnek meg a leginkább. Még a gyermekeiket idejekorán a tilvilágra átengedni kénytelen édesanyák jogos értelmi kíváncsisága sem jár akkora stresszel, mert van lehetőség az új gyermekáldás általi kiegyenlítődésre. (Tudom, hogy egyesek rossz néven veszik majd de csakazért is ide írom: igen is henceghetek ilyen sikerekkel.) De amikor úgy kell értelmezni a sorsképletet, hogy "a legfontosabb lehetőségnek" emúlt az iudeje, annál szívszorongatóbb nincs. És nem csak azért, mert az ilyen, egyébként az utcán és a társadalomban boldognak látszó "nagyasszonyok" is mindig sírnak. Hanem azért, mert ez a sírás arról tanúskodik, hogy mennyire sívár egy egy ilyen, fiatal korában magát tudományos színvonalon átverni tudó nőnek az életének a 30 - 40 - 50 éves hátra levő része.

Hajaj... Könnyú fiatalon az ilyen felvilágosutság által adott bátor-büszkességgel keményen replikázni ...