Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

/ #44 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 14:51

#42: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Vendég,

Ön azt írja:
"Ráadásul sok nő nem is képes kihordani gyermeket, nem beszélve az egyre gyakoribb genetikai és környezti problémáról. " - Asztrológusok vagyunk, ezzel foglalkozunk, ezeken a problémákon tudunk segíteni annak, aki akarja. Aki szeretne családot, az még ha sajnálatos módon meddő is, vagy legalábbis nem fogan meg hosszú várakozás után sem, azoknak van lehetőségük örökbafogadni, a férjem rendelői közül is vannak, akiknek így lett családjuk és nagyon boldogak.

"Persze nehéz ezt erdélyiként megérteni, mert ott mások a szokások" - és más a szociális háló is, vagyis Magyarországon magasabbak is a családi támogatások, kedvezmények, juttatások, olyannyira, hogy még vissza is ütött keményen, mert a válások nagyobb részét a nők kezdeményezik és sokszor szabályszerűen kifosztják utcára teszik a férjeiket, a gyerekeik apját. Másrészt nekem nem kell mondja, hogy én, mint erdélyi ezt nehezen értem, mert én magyarországi származású vagyok, de nemcsak az én felfogásom, hanem a Szilárdé is az, hogyha ketten nem tudnánk jól együttműködni, akkor különválnánk, nem a szokáskövetés tart minket össze, hanem a szellemi alapállásunk egyezése és a szerelmünk.

"A magyarországi viszonyok mellett egyrészt a férfiak kis része képes akár 2 másodállással is annyi pénzt teremteni, hogy el tudja tartani az asszonyt és a gyerekeket, sokszor ehhez a két szülő keresete is kevés. " - nem a viszonyokkal, hanem az életmóddal van a baj. Mert mi sokkal nehezebb viszonyok között is megélünk a Szilárdnak az egyáltalán nem magas keresetéből, támogatásokat alig kapunk - a magyarországiakkal összehasonlítva messze kevesebbet, tehát szó nincs róla, hogy itt könnyebb, mégis nagyobb a gyermekvállalási kedv. Dehát köztudott tény, hogy az anyagi helyzettel fordítottan arányos a gyermekvállalási kedv, ezért kár is erre hivatkozni.

"De ha el is tudja, a férfiak csapodárok, ezért gyakorlatilag ők kényszerítették a nőket egyfajta kényszerpályára." - Mire alapozza ezt a kijelentését? A nők talán nem épp annyira csapodárak?