Az Oktatói Hálózat petíciója

Antiutópista

/ #39 Re: Hozzászólás

2015-11-30 14:18

#38: Péleusz Oktatási Központ! - Hozzászólás 

 Miféle "oktatási központ" az, amely ilyen "színvonalon" áll? (Vagy ki engedte meg a portásnak, hogy a négy elemijével egy állítólagos "oktatási központ" nevében nyilatkozzon?)

1) orbániában a stadionépítési segédmunkás, a horthy-emlékmű-alapásó és a csikkszedő-aljnövényzetírtó közmunkás a "piacképes szakmák", úgyhogy a "piacképességre" hivatkozni otromba vicc csak.

Divatszakma lett ezek mellett a cigarettacsempész és a gazdasági menekült, ám ezekre még OKJ-s képzések sincsenek, nemhogy felsőfokú!

2) a legújabb szabályozás már kötelezővé teszi a nyelvvizsga meglétét az államvizsga időpontjára, így a hőzöngés idejétmúlt, nem csak igazságtalan és értelmetlen.

(Mellesleg, de nem mellesleg a felsőoktatási képzés célja bizonyos tudományág ismereteinek elsajátíttatása, nem feltétlenül egy nyelvvizsgára felkészítés, legalábbis nem a szakmai felkészültség kárára. [Kívánok a Péleusz "képviselőjének" egy "orvost", aki a gyomorfekélyt nem képes felismerni, de jól tud csevegni portugálul, mert a "péleita" kívánalmai teljesültek a nyelvoktatásról, nem a szakmai felkészítés!] A felsőoktatás oktatóitól igaztalan elvárni, hogy olyan dologban járjanak el a hallgatók ügyében, ami nem a felsőoktatási intézmény felelőssége, hanem a hallgatóé! Ráadásul, ha pl. nyelvszakos hallgatóknak egy, az általuk hallgatott nyelvtől eltérő nyelven kötelező nyelvvizsgát tenniük, senki ne csodálkozzon, hogy ez nehezen megy! Az emberiségnek mindössze töredéke nyelvzseni! Arról már nem is szólva, hogy lehet valaki kész zseni a saját szakterületén, de nyelvtanulásban antitalentum!

3) mivel nem követem a szélsőjobb rágalmait, nem tudom, miféle "terroristákról" van szó, a HaHa ugyanis a konstruktív tiltakozás híve.

Ami az ún. "ultrákat", valójában: neonáci csőcseléket illeti, azok támadtak a HaHa egészére, kikiáltva minket mindenféle "zsidócigány-narkós-Kávéházi Konrád-titkosügynök-romkocsmáros" tudjaöregördög, mi a fenének még, tehát kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy a kormány előretolt barnainges egységeivel szembeni esetleges HaHa-ellenérzések nem pusztán egy épelméjű embertől elvárható antifasiszta alapállásból erednek, hanem az averziókat a szélsőjobb ellenségessége is erősítette, nem mi "fikáztuk az ultrákat", hanem a szélsőjobb zárt össze a HaHa-val szemben a kormány védelmében! És hogy innentől a HaHa esetleg középső ujjal szalutál a náciknak, annak bizony ilyen oka van!

4) nem tudok semmiféle "nyelvvizsgagyárról", amit a HaHa üzemeltetett volna - majd rákérdezek, de sejtem, hogy ez csak rágalom.

5) "A Hadkötelezettséget Ellenzől Ligáját is a felsőoktatás termelte ki, azzal, azt tanítják nekik, semmiért nem kell megdolgozni és nincsenek kötelezettségeik csak jogaik" - ilyet sehol, senki sem tanít a felsőoktatásban, hacsak nem a "nemzeti oldal" a magukat magyarnak vallók "felsőbbrendűsége" kapcsán.

Ami pedig a hadkötelezettséget illeti, az egy nagy pénzkidobás. Az országnak egy improduktív, kizárólag az adóbevételek felélésére képes játékhadsereg csak kárára van. Pont.

A legbutábbak azt képzelik, van "pedagógiai haszna", és aki 18 éves korára nem lett fegyelmezett, az "majd ott megtanulja" - nem fogja, és a katonaságot pont az "életrevalóbbja", a sokat dícsért "alfahímek" szenvedik meg a legjobban: a peer group "alfahímje" saját dominanciájához szokott, és hogy ezért nem kell tennie semmit már. A katonaságnál, amikor Mister Bájgúnár, a saját csoportja nagymenője egy nála jóval csúnyább őrvezetőnek kell engedelmeskedjen, roppanva törik a gerinc: a fiatal "vezérhím" világa meghasad, és nem fog tudni mit kezdeni azzal az állapottal, amibe került. Saját szememmel is végigkövethettem egy bájgúnár, egyben közepes kőműves örök eljegyzését az alkoholizmussal, a honvédségnél szembesülvén azzal, hogy a minden lánykát ágyba vinni képes srác, aki kamaszként volt élete csúcsán, csak egy szám a katonaságnál. Szánalmas és szomorú látvány volt.

A katonaság tehát sem nem "nevelődési" terep, sem nem a munkáé.

6)  A közmunkán a nyomort és a megaláztatást tanulja meg mindenki, semmi mást. Szép kis lelkivilága lehet annak, aki mást képzel!

7) soha senki sem mondott olyat, hogy bárkinek "automatikusan járna" érettségi és/vagy diploma! Nem tudom, ki és honnan szedte ezt a baromságot.

8) "hazaszerető szorgalmas önfeláldozó diákok" - ez propagandaduma, köszönjük, nem kérjük! A "hazaszeretet" szót ne tessék lejáratni! A hallgatók eddig is szorgalmasak és önfeláldozóak voltak. Az pedig, hogy nincs mindenkinek félévente félmilliója vagy többje a tandíjra, és ezért állami finanszírozású képzésre megy, az azért van, mert nem mindenki szüleitől rendeltek stadionépítést, hanem vannak bérből és fizetésből épp-csak-élő szülők tanulni vágyó és tudó gyermekei is! Az pedig, hogy a kormány gazdasági menekültekké alázza a hazai értelmiséget a foglalkoztatás szétverésével, az nem a menekülők, hanem az őket elkergetők bűne!

9) az pedig, aki egy "oktatási központ" nevében ilyen hőzöngéseket ír, lesz szíves egy szót sem szólni a magyarul épp-csak-dadogókra és kegyelemkettesekre, mert ő maga is ilyen "nívót" mutatott fel!