Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!"


Vendég

/ #333

2015-11-10 10:25

  • A hatályos törvényi rendelkezéseket semmibe véve, még azokat a vitathatatlanul, és a felszámoló által is elismerten rendelkezésre álló eszközöket sem adják ki, amelyek hiányában a jogos tulajdonosoknak további súlyos károkat okoznak!

    A jelenlegi viszonylag magas részvényárfolyamok vajon meddig tartanak ki? Ha most visszakapva el tudnánk adni, NÉMILEG enyhítené a késlekedés által is okozott tetemes veszteséget...

    Ez lenne a minimum: a KÁRENYHÍTÉS, ami a felszámoló alapvető kötelessége! Nem pedig a károk további "megfejelése", a tétlenkedés miatti további jelentős károkozás!

 

  • És akkor a BEVA 30 millióig terjedő kártérítéséről még szót sem ejtettem: mert annak is csak a töredékét kaptuk meg, az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG döntése előtt nem is remélhető, hogy arra sor kerül?

 

  • A harmadik probléma pedig a tájékoztatás szinte teljes hiánya:

Míg a PSFN honlapján és a hírközlési médiákban azt kommunkiálják, hogy milyen nagy mértékű (volt) az eddigi kártalanítás, sokaknak még egy fillér sem jutott, arra hivatkozva, hogy "valós kötvényük" volt... HÁT EZ MÁR IGAZI NONSZENSZ!

A felszámolóhoz intézett megkeresésekre legfeljebb (udvarias hangnemű), de semmire sem használható eljárási ügyrendről szóló idézeteket, linkeket adnak meg, vagy kérik a "szíves türelmünket".

 

Ha ezt a petíciót több tízezren aláírnák, talán lenne lehetőség akár nemzetközi figyelemfelkeltésre is, a Strassbourgi Bírósághoz is eljuttatni az ügyet, mert a dolgok jelenlegi állása szerint itt nem sok minden történik: a jogszerőségnek már a látszata sem látszik fontosnak!