Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!


Vendég

/ #1344

2015-11-05 13:33

Úgy vélem, az igazgató nem "felelősségteljesen" döntött, hanem pánikban volt. Több nyilatkozatában is jelezte, hogy másokhoz fordult tanácsért. Ráadásul kétszer lőtt rá egy "morgó" állatra, aki "'bármikor elmenekülhetett volna"... vagyis nem támadott.
Csak azért, mert egy állat stresszes állapotba kerül, még nem tisztességes lelőni.
Alkalmatlannak tartom, egyfelől, mert nincs affinitása az állatokhoz, intézményvezetőként nem tett meg mindent a frissen érkezett állatok stresszmentesítésére és védelmére, másfelől, mert nem tett meg mindent a helyzet emberséges megoldására.
Nem állatkert igazgatóként, hanem egy könyörtelen vadász eszével gondolkodott.
Azért is elmarasztalom, mert nem volt képes felmérni, hogy adott esetben kikkel kell együttműködnie ahhoz, hogy hatékonyak legyenek az intézkedései.
Ha le kellett zárni az erdőt, akkor miért nem fordult olyan szervekhez, akik ennek az intézkedésnek foganatot szereznek?!
Hogy lehet, hogy a tiltás ellenére sétálók és sportolók vannak a területen? Ezt miért nem volt képes megakadályozni, megakadályoztatni?
... És akkor a legkézenfekvőbb, hogy egy ártatlan állatot semmisítünk meg...
Akárhonnan nézem a kérdést, mindenhonnan az derül ki, hogy ez az ember a legteljesebb mértékben alkalmatlan arra a posztra, amiben jelenleg van.
.-.
Nagyon kérem, tegyenek meg mindent az elmozdítására, mert egyszer már végre példát kell statuálni nemcsak a felelőtlen állattartás, hanem a felelőtlen állatkerti bánásmód ügyében is.
.-.
Köszönöm a lehetőséget.