Nyílt levél Colleen Bell amerikai nagykövet asszonynak


Vendég

/ #715 Re: Re:

2015-10-30 14:58

#176: - Re:  

 Kedves Bernadett!

 Azon kevesek közé tartozom, akik végig olvasták Colleen Bell előadásának szövegét. Természetesen az Ön petíciójának szövegét is.

  Azért írom ezt, mert meggyőződésem, hogy akik az Ön petícióját aláírták, azok nem csak Colleen Bellét, de Felső Bernadettét sem olvasták végig. Megítélésem szerint a Nagykövet asszony nem avatkozott be Magyarország belügyeibe! Előadásának első részében dícsérte és üdvözölte a Magyar - Amerikai kapcsolatokat üzleti, politikai, katonai és befektetési szinten egyaránt. Nagykövetként és barátként beszélt. Csak úgy, mint előadása második részében, amikor a negatív észrevételeiről tájékoztatta közönségét. Az általa elmondottak, jó és rossz észrevételek egyaránt, igazak. Nem ferdített és nem túlzott semmiben, sem dícséretében, sem kritikáiban.

  Én a magam részéről tisztelem mindenki pártállását és politikai hovatartozását. Gondolom már tudja, nem egy oldalon állunk. Ha elfogult  és elkötelezett volnék az Orbán kormány irányába, tiszta szívvel akkor sem írnék alá egy petíciót, ami egy Nagykövettől megtagadja, illetve a belügyekbe való beavatkozásnak tekinti a (személyes, nem kormánya álláspontját tükröző) észre vételezéseit, önmagára nézve pedig természetesnek tartja mindezt.

 Amikor végig olvastam az Ön írását, azon tűnődtem kedves Bernadett, vajon egy állam Miniszterelnökének, Kül, vagy Belügyminiszterének, esetleg a Miniszterelnökséget vezető miniszternek mennyivel van több joga kritizálni más államokat és azoknak vezetőit, mint , mondjuk egy Nagykövetnek?! Mert nagyjaink, a fentebb említett tárcák képviselői ezt nap mint nap megteszik, Külügyminiszterünk pedig a nyíltan, sértő megjegyzésektől sem riad vissza. Ha viszont ragaszkodunk a tényekhez, akkor Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek, Pintér Sándornak és Lázár Jánosnak is küldjünk egy petíciót, hasonló érzékenységgel, hasonló szövegezéssel és kérjük ki magunknak a politikushoz, diplomatához nem méltó viselkedésüket, ugyan csak a Magyar emberek nevében!

Maradok tisztelettel: M. Gy.