A Gyámhivatalok gyermekek jogait megsértő eljárása ellen!!!

Gina

/ #33

2015-10-24 10:38

2015. januárjában fordultam a Bp. XI. kerületi családsegítőhöz gyermekemmel kapcsolatos magatartási problémák miatt, amit sajnos már képtelenség volt szakmai segítség nélkül kezelni. A kirendelt hölggyel egy alkalommal beszéltem egy fél órát, ahol elmondtam a problémákat. Ezt követően szintén 1 alkalommal eljött hozzánk, ahol szintén fél óra alatt megállapította, hogy a gyerekkel nincs gond, és javasolta a családterápiát, amit a munkaidőm miatt sajnos nem tudtam volna megoldani, de nem is tartottam megoldásnak. Erre a "kedves" családsegítő arrogánsan azt javasolta, hogy akkor váltsak munkahelyet. Klassz ötlet, nem? 
Azt kérte, hogy megírja a tervet, amit a hét folyama valamikor nekem majd be kell mennem aláírni. Megbeszéltük, hogy ott hagyja a portán arra az esetre, ha Ő éppen nem lenne bent. Én 1 hét múlva mentem be, de senki nem tudott az aláírandó tervről semmit. Később kaptam egy levelet, amiben konkrét időpontra hívott be a hölgy az irodába. Azonban hiba mentem, akkor sem volt bent.  Akkor 
A lényeg, hogy január óta nem találkoztam a kirendelt családsegítővel, most pedig október vége van. Azóta sem próbált velünk semmilyen formában sem kapcsolatba lépni. A fiamról azóta a Vadasert alapítványnál megszületett a szakértői vélemény, iskolát váltottunk, ahol pszichológiai segítséget kapunk. 

A családsegítő nevét nem írom le személyiségi jogok miatt, de a véleményem nyilvánvaló: ilyen antiszociális, és felelőtlen embert nem szabadna ebben a munkakörben alkalmazni.