Akarja-e, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?Írja alá a petíciót!

Sziszifusz

/ #13 Árnyalni kell a felhívást!

2015-09-10 12:32

Nem szerencsés valamire NEM-et monda(t)ni úgy, hogy nem mutatjuk meg a helyettesítő megoldást, annak elérési útját, a változtatás kockázatait, nehézségeit, stb. Sajnos ez általános hiba minden tiltakozás esetében.

Részemről az EU tagságot ebben a formájában nem támogatom, tehát alá is írtam. Viszont a kilépés nem jelentheti az ország teljes magára maradottságát - azért ezt ugye a legelvakultabb EU ellenző is belátja. Az európai nemzetek közötti együttműködésre a kölcsönös előnyök mentén történő, egyenlő félként tárgyaló felek esetében szükség van. Ebben a másféle országok közötti kapcsolatrendszerben minden nemzetnek joga van azon saját érdekeit képviselni és érvényesíteni, amelyek biztosítják a saját népe megélhetését, életképességét.

A mostani viszonyokban csatlakozom az előttem szólóhoz: egyenlőtlen együttműködési feltételek - vevői szerepkényszer, saját termelés leépítése - teljes kiszolgáltatottság.

Több alternatíva is készült már e tarthatatlan helyzet megváltoztatására. Például Dr. Halász József korrekt elemzéseket végzett e téren és az általa felvázolt megoldási modell is megérne egy józan, korrekt, építő jellegű vitát. A megoldás képlet véglegesítésével, a szükséges erőforrások biztosításával pedig az azonnali végrehajtás megkezdése szükséges!

Azért gondoljon bele mindenki és legalább magának adjon választ az alábbiakra:

1. Mi lehetne Magyarország új helyzetben történő önellátási, védelmi stratégiája?

2. Milyen vezetői klientúra áll jelenleg rendelkezére, hogy az ország teljes felső- és középvezetői rétegét leváltsa? Van-e elegendő felkészült személy? Rendelkezik-e megfelelő információkkal az aktuális helyzetről, hogy a tervezett / ígért országmodellt felépítse?

3. Lenne-e kellő tűrőképessége a lakosságnak az önállósodási időszak elkerülhetetlen nehézségeinek elviselésére (pl. a saját termelés finanszírozhatósága érdekében és beindulásáig csökkenteni kellene számos külföldről származó, megszokott fogyasztási javak behozatalát)?

+1 Kellőképp erős-e a nemzeti oldal abban, hogy az itt élő nemzetellenségekkel szemben (akik mind fizikailag, mind pedig anyagilag is jól fel vannak pumpálva ...) valamint a határon túli, magyarellenességre bármikor felhergelhető, akár országosan és nyíltan fellépő ellenségeinkkel szemben is biztonságot garantáljon?

Természetesen a végső következtetésem nem az, hogy minden maradjon a régiben! Csak annyit akartam jelezni, hogy a csak rombolás nem hoz jobb, szebb jövőt! Tudni kell azt is, hogy mi legyen helyette és hogyan kell építkezni is!