Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen

Egy vidéki tanár!

/ #65 Re: Minisztérium

2015-08-16 07:35

#62: Egy volt tanár - Minisztérium 

 Havi 100 ezer??????????????
Ez nettó vagy bruttó? -mert ha bruttó akkor helyén való, de ha nettó akkor erős tévedésben vagy.
lehet papíron keres egy tanár százat, sőt egy nagyvárosban talán haza is viszi, de  itt vidéken sajnos nem. Papíron persze megkeressük, de nem adják oda- és akinek nem tetszik az mehet közmunkára fele ennyiért! -mert itt sajnos nincs más alternatíva mint mondjuk Budapesten!
Itt vidéken (településnevet nem írok) ezt az etikei kódexet már két éve bevezették! -mivel a Katolikus Egyház a fenntartó!
Volt egy tanítványom akinek +20 fok felett már kánikula volt! valami ritka betegsége volt-még van is- amit gyógyítani nem tudnak (szerencsére ennek a betegségnek ennyi tünete van)
Egy éve áprilisban bejött egy nagyobb meleg. Mivel az iskola egy fő út mellett van ezért be kellett csukni az ablakokat óra alatt!
Függönyt nem húzhattuk be mert akkor meg villanyt kellett volna használni és hiába egyházi fenntartású az iskola bizony spórolni kellett. Ez a tanítványom már + 15 foknál rovíd pólóban és nadrágban járt, de mikor az egyház átvette az iskolát neki is fel kelett venni a zárt cipőt, hosszú pólót és nadrágot. Izzadt rendesen. Volt nála ugyan dezodor, de egyszer meglátta az új igazgató, hogy fújja magát és levette tőle- ezt se szabad használni. 
Néhány héttel később a családját meglátogatta a gyámügy. Az iskola feljelentést tett a szülők ellen, hogy a gyerek em tiszálkodik!- persze ez nem volt igaz. Semmi gond nem volt vele amíg járhatott rövid nadrágban és pólóban!
Lényeg a lényeg, hogy a srácot eltávolították az iskolából, hogy mi lett vele nem tudom. 
Magam részéről nem hiszem, hogy a ruha és hajviselet teszi az embert. 
Van egy unokaöcsém akinek piros punk frizurája van! Minden őrült bulin ott van és egyszerre két egyetemen tanul, három nyelven beszél, dolgozik és a bulikon kívül nem iszik, nem dohányzik. Arról se hallottam még eddig, hogy bármiféle balhés ügye lett volna!
Viszont volt már olyan tanítványom aki református lelkészi családból jött és kmindig öltönyben járt kifésülve kikenve.
Ebből a tanítványomból bizony narkós lett. 
Ez az egész etikai kódex csak gumicsont ami a valóságtól vonja el a figyelmet, és amilyen birkák vagyunk be is vesszük!
Én megyek és felkeresem a helyi szabót meg fodrászt mert félek ezzel apetícióval ki is fújt az egész tiltakozás.......