Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen

PePe

#51

2015-08-15 22:07

Vannak idők mikor tenni kell, s ha nincs mit tenni, menni kell. :(


Vendég

#52

2015-08-15 22:23

Mert alapot adhat arra , hogy "mondvacsinált " ürügyekkel kollégáknak megszüntessék a munkaviszonyát.

Vendég

#53

2015-08-16 04:45

Örülök, hogy végre kezd magára találni a pedagógus társadalom. Remélem, ráéreznek az összefogás ízére és erejére.

Vendég

#54

2015-08-16 06:04

Amikor még Magyarországon élt a családom, már akkor sem értettem egyet az oktatást érintő "reformokkal". Mi többek között az Orbán kormány hasonló intézkedései és azok következményei miatt vándoroltunk el. Azonban él még a remény bennünk hogy nem csak a pedagógus társadalom ébred fel hanem a többségi is.

Nyugis

#55

2015-08-16 06:11

Már harmadik éve vagyok nyugdíjas, de nem vagyok képes "kikapcsolni". Azért írtam alá, mert a petíció minden szavával egyetértek. Ha még a pályán lennék, most is csak azt tenném, amit sokszor meg kellett tenni: becsuknám magam mögött az ajtót, elfelejtenék minden marhaságot és csak a gyerekre figyelnék. Szeretett régi iskolámban rengeteg igazán jó pedagógus volt, főnökünk minden nap öltönyben és nyakkendőben jelent meg, mert ezzel is megtisztelte az intézményt, bennünket, a szakmát. Ment ez etikai kódex nélkül is.  A szülők elvárásai helyénvalók, de nekünk anno sokkal több gondot okozott az, hogy a kamasz gyerekek jöttek nem iskolába illő öltözékben. Szóval, a nevelés otthon kezdődik. Az iskola csak hozzáteszi a magáét. Kollégáimat arra bíztatnám, hogy hallgassanak a lelkiismeretükre, mindenki úgy jár a legjobban. És a jó pedagógus legnagyobb nevelő ereje a saját egyénisége. Egyébként is belátható időn belül valódi hiánycikk lesz.

Egy pályakezdő pedagógus

#56 Csak ennyi????

2015-08-16 06:31

Tisztelt Pedagógus társadalom és Diákok!!!!!!!!

Azt hiszitek, hogy ezzel a petícióval bármit is elértek????

Mikor léptek végre sztrájkba????? Mikor vonultok végre az utcára?????
Nemrég végeztem és a pályám elején vagyok. Tudom, hogy annyi munkanélküli pedagógus van mint a szemét! A nyugdíjak meg olyan alacsonyak, hogy sok nyugdíjas pedagógus is szívesen vissza menne tanítani! Minden helyre van vagy tíz jelentkező. 
Ezzel a petícióval semmire sem mentek. Általános sztrájk kellene és utcára vonulás, más különben semmit sem értek el!
Ez a cirkusz már évek óta megy. Mindig be van harangozva a sztrájk, utcára vonulás, de soha semmi nem történik miközben egyre több spenótot nyomnak le a torkunkon!
Persze ha a szemét Gyurcsány lenne a miniszter már lángolna a fél ország.
Könyörgöm meddig tűrünk még!
Itt ahol tanítok csak tíz gép van a gépteremben! -a legfiatalabb is 10 éves!
Harminc fős osztályok vannak. Csak egy nyugdíj közeli német szakos tanárunk van, a tornatermet a Szent Lélek tartja össze!
Télen nincs fűtés, áprilistól a tantermekben 30 fok van átlag, az ablakok egy jelentős része már annyira régi, hogy ki se tudjuk nyitni. És akkor most mindennapos ének lesz meg egy kórust is ki kell állítani. Van diákom aki két faluval odébbról jár. Reggel 4-kor kel és van, hogy este 9-re ér haza, és akkor még leckét is írjon. Évek óta probléma, hogy a buszt és a tanórák végét összehangoljuk. Én ha tehetem előbb elengedem a diákjaimat, csak, hogy emberi időben haza érjenek- de ez sajnos szabály ellenes.
Talán előbb az oktatás technikai feltételeit kellene rendbe rakni és utána agyalni az etikai kódexen! Télen nincs fűtés, nyáron nincs hűtés, az iskola meg összedőlni készül, de azért énekeljünk, meg nyomjunk fekvőtámaszt és mind ezeket öltönyben!!!!!!!!

JGE

#57 Fejezzétek be az izgatást!

2015-08-16 06:52

Nem tisztelt petíció szerzők!

Egres Béla vagyok a JGE elnöke!

Az etikai kódexben foglalt követelmények maximálisan vállalhatóak! Sőt ki kellene terjeszteni a diákokra, de egészében a hétköznapi emberekre is. 
Jelenleg az oktatási rendszer maga a fertő! Egy erkölcsös keresztény magyar embernek eszébe nem jutott volna az etikai kódexet bírálni, sőt további szigorításokat eszközölt volna. Jelenleg válságos időket élünk, ezért az országnak nem lezser egyéniségekre, hanem haza szerető erkölcsös és dolgos állampolgárokra van szüksége! Az egyéniségnek és a magamutogatásnak jelenleg nincs helye!
Aki tanárnak áll az a hét hét napján és a nap 24 órájában tanárként kell viselkednie hogy például szolgáljon a következő nemzedékeknek akiknek feladat, hogy szorgos munkával az országot szolgálják.
Egyesületünk az elmúlt napokban hivatalos levélben kereste meg Balog Zoltán az emberi erőforrások miniszterét.
Kezdeményeztük, hogy a tanárok etikai kódexét tovább szigorítsák, sőt terjesszék ki a diákok életére is.
Mind a tanárok mind a diákok számára tiltsák meg a rövid ruházat viselését, ne csak az oktatási intézményekben, hanem az utcán és nyilvános helyeken is! A rövid nadrág, rövid szoknya, szandál rövid újjú ruházat a magamutogatás és erkölcstelenség szinbólumai, melyekre egy keresztény országban nincs szükség. 
Tegyék kötelezővé nők számára a hosszú bokáig érő szoknyát és csukróig érő ruházatot. 
Férfiak részére tegyék kötelezővé a hosszú nadrágot, hosszú újjú inget, pólót és a zárt cipőt.
Férfiaknál a maximális hajhossz 3 centiméter, nőknél a minimális hajhossz a vállig érő haj legyen. Amelyik nőnek ennél rövidebb haja van annak tegyék kötelezővé a fejkendő viseletét!
Hasonló előírás vonatkozzon az oktatási intézményekben tanulók számára!
Az iskolák nagy részében télen a fűtés megoldott, nyáron a melegben a légkondíció készülékek beszerzésére is meg van a szükséges keret. Nagyon sok iskola azért küzd a fűtésszámla és más rezsi költségek kifizetésével mert az iskola vezetése sikkasztott. Ez főleg azokra az iskolákra vonatkozik, ahol az intézmény vezetőségét még 2010 előtt nevezték ki. 
Az oktatási intézményekben tanuló hallgatók és tanárok részére tiltsák meg a kocsmák és szórakozó helyek látogatását!
Moziban is csak a katolikus Egyház által ajánlott művészfilmek megtekintését engedélyezzék. 
Tiltsák meg a diákok és tanárok részére az élettársi kapcsolatot és csak a házastársi együttélés legyen megengedett.
Ez a petíció csak az erkölcstelenség támogatására jó és a tanári pálya megcsúfolása, mely ellen hivatalból tiltakozunk!

Akinek nem tetszik ez az életforma az ne tanuljon és ne tanítson! Egy utcaseprőtől és gyári munkástól maximális mértékben elfogadott az az életforma melyet eddig a diákság és a tanári réteg is képviselt. Nincs szükség alkoholista erkölcstelen kicsapongó és magamutogató álszent oktatókra akik ugyan ezeket az értékeket képviselik.
Egyesületünk hamarosan felveszi a ruházati  üzletek és divattervezők szervezetével a kapcsolatot, és kezdeményezni fogjuk a rövid ruházatok gyártásának és forgalmazásának a leállítását!
kezdeményezni fogjuk a petíció szerzőjének és aláíróinak a feleőségre vonását, munkakörükből való elbocsájtását és bizonyítványainak a visszavonását!



Tisztelettel: Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület Elnökség -A tiszta és erkölcsös Magyarországért!
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b

pedelus

#58 Re:

2015-08-16 06:55

#54: -  

 Az is nagy baj,hogy az országot hülyék irányítják. Az már sajnos igazi katasztrófa,hogy Magyarországot irányítható hülyék lakják!

Ez fokozottan igaz a JGE kettőskereszt 57-re!!

Csongrádi Eszter

#59 Egy tanár

2015-08-16 06:59

Hosszú évek tanulmányaival és jó néhány év tanítással a hátam  mögött mélyen megdöbbentett ez a petíció, amit nem szabad támogatni! 
Egy tanárnak legyen tartása és erkölcse!
Igen! Egy tanár ne járjon rövid nadrágban, egy tanárnő meg mini szoknyában és újatlan felsőben. Se az iskolában se az utcán!
Egy tanár ne járjon kocsmába és a Szigetre, ne tomboljon metálra és fetrengjen részegen a sárban, ne Adam Sanblort nézzen a moziban! Ha szórakozni akar arra ott vannak a színházak, barátaival akar talákozni van egy csomó színvonalas vendéglátó hely ahol legalább minőségi sört és bort szolgálnak fel. Ami a ruházatot illeti én még otthon is hosszú nadrágot és ruhát hordok, hiába nem lát a kutya sem. Van légkondi, a pénzem meg nem dorbézolom el, így nem gond a számlát se kifizetni!

Eza petíció és a tanárok követelése nem vállalható!
Az etikai kódexet lehetne még szigorítani. Támogatom Eger Béla javaslatát, hogy ezt a diákokra, sőt az utca emberére is terjesszék ki. Tudom nem a Közel-Keleten vagyunk, de a szabadon hagyott láb és kar bizony a magamutogatás netovábbja amitől részemről nekem hányingerem van!

Von Tolla, a Kívülálló

#60

2015-08-16 07:03

Manapság sajnos általánosnak tekinthető, hogy a (bármilyen szinten)
hatalmat gyakorlók az alárendeltek, beosztottak számára úgy állítanak
(vagy állíttatnak) össze szabályzatokat, (etikai kódexeket, stb.,
nevezzük bárminek), hogy abba az egyébként magától értetődő (esetleg már
jogszabályi szinten szabályozott) dolgok mellé kimondottan butaságokat
"csomagolnak". Azután, ha valaki tiltakozik az ilyen fércművek
bevezetése ellen, a fejére olvassák, hogy nem ért egyet a "műben"
előforduló általánosan elfogadott elvekkel.

A kétségkívül fennálló problémák ilyen, adminisztratív jellegű
"megoldása" dőreség, a könnyű út választása a helyes út helyett. Sőt,
a legtöbb esetben ki is lóg a (nem is nagyon takargatott) lóláb:
valójában nincs is szándék a problémák megoldására, csak éppen ezt
nem lehet így kimondani, kell valami pótcselekvés, látszatintézkedés,
hogy lám-lám, mi megtettük, ami tőlünk telik...

Egyébként nem vagyok pedagógus. Csak egy ember a sok közül.
Még az is lehet, hogy nem magyar. Vagy hazaáruló.


Vendég

#61 Re: Egy tanár

2015-08-16 07:09

#59: Csongrádi Eszter - Egy tanár 

Biztosan tanár vagy?

Segítek kicsit:   "újatlan" helyesen "ujjatlan"

Ülj le, egyes.

Egy volt tanár

#62 Minisztérium

2015-08-16 07:10

Látom a bolondok itt is megjelentek!

Nem írnám le a nevem, de az EMMI egyik alkalmazottja vagyok!
Balogh Zoltán valóban kapott a héten egy levelet Egres Bélától! Csongrádi Eszter meg a Péleusz nyelviskola egyik újjáalapítója. Guglizzátok be a neveket!
Ezzel a petícióval tényleg nem mentek semmire! Több tíz ezer munkanélküli tanár van az országban- sokan feketén vagy alkalmi munkában dolgoznak és sokan szívesen elmennének tanítani még ilyen mostoha feltételekkel is megrt legalább a havi 100 ezret haza vinnék és be lennének rendesen jelentve!
Egy szóval Balog úr erre a petícióra tojik nagy ívben, ellentétben az ilyen Egres Béla félékre!
Rengeteg levél érkezik. A Jehova Tanúi is megkeresték már hasonlóval! -sőt ők indítottak itt egy petíciót is. 
Ez a sok-sok elképzelhetetlen ötlet mely a 30-as évekbe repíti lassan vissza az országot bizony az ilyen Egres féléktől származik. És ezek az ötletek arra nagyon is jók, hogy gumicsontként elfedjék a valós problémákat. Tudják idefenn, hogy úgy sem lesz komoly ellenállás. A tanárok morognak egyett majd megpróbálják betartani az előírásokat. Amíg télen a tanárnő a hosszú szoknyában fagyoskodik se gondol arra, hogy az iskola összedől és ugyan ez igaz a tanárurakra akik májusban a 40 fokban izzadnak a hosszú nadrágban, ingben és fekete zárt cipőben! A diákok is le lesznek kötve a mindenapos énekkel és testneveléssel!

Ha hagyjátok a végén droidokat faragnak belőletek!
Gondoljátok át!

cochon

#63 Re: Egy tanár

2015-08-16 07:18

#59: Csongrádi Eszter - Egy tanár 

 Na látod,pedelus leírta, hogy kik laktok magyarországon!Igazad van abban, hogy ez nem a Közel-Kelet hanem a Balkán!

Páll Ferenc- MarDan

#64 Ez a petíció vállalhatatlan

2015-08-16 07:22

Évek óta redezvényszervezéssel foglalkozom és nagyon sok iskolában sőt tanárképző főiskolán is szerveztem bulikat!
A tanári pálya jelenleg maga a fertő. A tanárok jelentős részét (tisztelet a kivételnek) csak az anyagiak érdekli, na meg minél több fital tanítvány (tanáruraknál diák lányok, tanárnőknél diák fiúk) maga köré gyűjtése!
Eleve a tanári pályán sok olyan ember mozog akiknek keresnivalója nem lenne ott-nem egy pedagógussal megismerkedtem az elmúlt években akiknél még a nyolc általános meglétét is megkérdőjelezem. Persze ebben a korrupt világban könnyű keresztülnyomni magunkat az oktatási rendszeren.
Jó példa erre a budafoki Budai Nagy Antal Gimnázium, ahol Hála Isetennek lecserélték az igazgatót- reméljük, hogy meg is tudja tartani a pozícióját mert a régi igazgató nem általlot egy hamis plágium vádat kreálni és egy tüntetést is összecsődíteni ahol a résztvevők jó ha 5%-a volt az iskola hallgatója és szüleik!
Nem egy olyan szórakozó helyen voltam már szervező ahol az előző heti iskolai buliról ismert tanár és diák egymás ölében ülve piáltak! A tanárképzősök a gyakorló iskolákból vitték tanítványaikat az egyetemi bulikra!
Nem egy olyan tanárral találkoztam már aki ha nem mondja, hogy tanár simán kocsmai csaposnak néztem volna.
Ennek a fertőnek véget kell vetni! 
Én a magam részéről minden 2000 után végzett tanár képességeit és tudás anyagát felmérném és aki nem felel meg annak még az érettségijét is visszavenném. 
És vissza venném azon volt tanárszakos hallgatók diplomáját és érettségijét is akik nem a pályán tevékenykednek, vagy néhány év után otthagyták a pályát és olyan munkakörben dolgoznak ami nem is igényel diplomát!
Én keményen dolgozom mint az állat, fizetem az adót, nem volt lehetőségem tanulni, mások meg az én adómból csak szórakozás kedvéért tanári diplomát szereznek aztán lehet pár év múlva az én gyerekeimet viszik az ágyba a tanár-diák viszony erősítése jegyében!

Egy vidéki tanár!

#65 Re: Minisztérium

2015-08-16 07:35

#62: Egy volt tanár - Minisztérium 

 Havi 100 ezer??????????????
Ez nettó vagy bruttó? -mert ha bruttó akkor helyén való, de ha nettó akkor erős tévedésben vagy.
lehet papíron keres egy tanár százat, sőt egy nagyvárosban talán haza is viszi, de  itt vidéken sajnos nem. Papíron persze megkeressük, de nem adják oda- és akinek nem tetszik az mehet közmunkára fele ennyiért! -mert itt sajnos nincs más alternatíva mint mondjuk Budapesten!
Itt vidéken (településnevet nem írok) ezt az etikei kódexet már két éve bevezették! -mivel a Katolikus Egyház a fenntartó!
Volt egy tanítványom akinek +20 fok felett már kánikula volt! valami ritka betegsége volt-még van is- amit gyógyítani nem tudnak (szerencsére ennek a betegségnek ennyi tünete van)
Egy éve áprilisban bejött egy nagyobb meleg. Mivel az iskola egy fő út mellett van ezért be kellett csukni az ablakokat óra alatt!
Függönyt nem húzhattuk be mert akkor meg villanyt kellett volna használni és hiába egyházi fenntartású az iskola bizony spórolni kellett. Ez a tanítványom már + 15 foknál rovíd pólóban és nadrágban járt, de mikor az egyház átvette az iskolát neki is fel kelett venni a zárt cipőt, hosszú pólót és nadrágot. Izzadt rendesen. Volt nála ugyan dezodor, de egyszer meglátta az új igazgató, hogy fújja magát és levette tőle- ezt se szabad használni. 
Néhány héttel később a családját meglátogatta a gyámügy. Az iskola feljelentést tett a szülők ellen, hogy a gyerek em tiszálkodik!- persze ez nem volt igaz. Semmi gond nem volt vele amíg járhatott rövid nadrágban és pólóban!
Lényeg a lényeg, hogy a srácot eltávolították az iskolából, hogy mi lett vele nem tudom. 
Magam részéről nem hiszem, hogy a ruha és hajviselet teszi az embert. 
Van egy unokaöcsém akinek piros punk frizurája van! Minden őrült bulin ott van és egyszerre két egyetemen tanul, három nyelven beszél, dolgozik és a bulikon kívül nem iszik, nem dohányzik. Arról se hallottam még eddig, hogy bármiféle balhés ügye lett volna!
Viszont volt már olyan tanítványom aki református lelkészi családból jött és kmindig öltönyben járt kifésülve kikenve.
Ebből a tanítványomból bizony narkós lett. 
Ez az egész etikai kódex csak gumicsont ami a valóságtól vonja el a figyelmet, és amilyen birkák vagyunk be is vesszük!
Én megyek és felkeresem a helyi szabót meg fodrászt mert félek ezzel apetícióval ki is fújt az egész tiltakozás.......

Desmond Tütü

#66

2015-08-16 07:38

Nem tudom mi a baja a pedagógusoknak azzal, hogy emberhez méltó, tiszteletet sugárzó életet kéne élniük. Nem inni, drogozni, kefélni fűvel-fával, diákkal, picsamutogató minimálruhát felvenni...ez olyan nagy dolog?

Bár ahogy elnézem a szakszervezeti vezetőket, ilyen fejek kialakulásához azért jó néhány hektoliter tömény kellett.

Amúgy meg félre ne értsen senki, én ezt a kormányt, élén a teljesen elhülyült, csúszómászógerinctelen rejetett erőforrás és isteni ajándékügyi miniszterrel (v.ö. cigánybalog) alehető legkárosabbnak tartm, egy mocskos, alávaló hazaáruló csordának, de ezzel együtt a szélsőliberalizmust még károsabbnak tartom. Én a botozást is visszavezetném az iskolákba, főleg ahova a sok retkes jár!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-08-16 07:43



Vendég

#68

2015-08-16 07:47

Már látom a jövőt:   Nemzeti Pedagógus Egyenruha-Ellátó Központ.

Szürke és sötétkék között lehet választani.

Kicsit drága ugyan, de nem baj, a tulajdonos Mészáros Lőrinc.

cochon

#69 Re: Ez a petíció vállalhatatlan

2015-08-16 08:42

#64: Páll Ferenc- MarDan - Ez a petíció vállalhatatlan 

 Ilyen hozzászólást utoljára a bezárt "Sárga Ház" faliújságján olvastam Napóleon aláírással!


Vendég

#70

2015-08-16 09:16

Nem szeretem, ha hiteltelen, s hozzá nem értő emberek akarják megmondani azt, amihez semmi közük, éppen az említettek miatt.
Villám

#71

2015-08-16 09:42

Az etikai kódex ZÖMÉBEN semmi olyat nem fogalmaz meg, ami aggályos, vagy új lenne  . Úgy tűnik egyes pontok keresztény töltettel rendelkeznek, míg más részek a tanári pályát körüllengő misztikumhoz kapcsolódnak. A társadalom kitüntetett figyelemmel , bizalommal és ELVÁRÁSSAL közelít bizonyos szakmákhoz. Ilyen a joggal, pedagógiával,orvosi, vallással, politikával , rendőri szervekhez kapcsolódó szakmák. Magasabb az elvárás az egyén irányába társadalmi szinten is. A visszás, link életvitelből fakadó erkölcsi meggondolatlanságok súlyosabban rombolják az említett szakmákban dolgozó ember tekintélyét és szakmájuk megítélését társadalmi szinten, mint más esetben. A tanár minta, mind a szülők ,mind pedig a diákok előtt. Egy-egy tanár iskolában vagy azon kívüli erkölcstelen viselkedése visszahat a munkájára és a tagintézményre. Ez tény. Olyanok etekintetben, mint a politikusok. Ez ellen nincs mit tenni. Maga a kódex az én értelmezésem szerint, olyan életvitelt szorgalmaz, ami példás és olyan hozzáállást, ami jó, kívánatos(de meghagyja az engedetlenség lehetőségét, ha oka van). Bár találhatunk benne aggályos, túlszabályozott megfoghatatlan részeket(már-már gyakorlatiatlant), de ezekről lehet vitázni, mivel ez egy tervezet, vitára kibocsátott irat. Talán ez a peticiót indítók a feladata lenne/lesz. 

Elolvasgattam más szakmák Etikai kódexét is. Találtam áthallásokat nem egyet nem kettőt. Szóval nem újdonság ez és ha jobban belegondol az ember, akkor zömében íratlan szabályok kerültek leírásra a kódexbe.. A veszély  persze ott lehet, mert a rossz akarók keresztbe tehetnek, viszont a simlis genyák megszívhatják. :) Kétélű penge az etikai eljárás, ezért is fontos a párbeszéd és egy mindenki által elfogadott, vállalható, betartható, valóban értékeket közvetítő és jó hozzáállást mutató kódex felállítása.


Vendég

#72

2015-08-16 09:56

Egyetértek a petíció szövegével. Felháborít az "Etikai Kódex" úgy, ahogy van.


Vendég

#73 Re: Fejezzétek be az izgatást!

2015-08-16 10:38

#57: JGE - Fejezzétek be az izgatást! 

 " Egy utcaseprőtől és gyári munkástól maximális mértékben elfogadott az az életforma melyet eddig a diákság és a tanári réteg is képviselt."

Ezt nevezem keresztényi erkölcsnek, gratulálok! (-: Most kellene felháborodni az igazi keresztények is!

 

Villám

#74 Re: Re: Minisztérium

2015-08-16 10:40

#65: Egy vidéki tanár! - Re: Minisztérium 

 Közbenjártál érte a vezetőségnél? Mit mondtak a betegségére? A többi tanár, aki tanította, mit tett? 





Vendég

#75

2015-08-16 10:43

Nem mindegy, hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik!!!