Provokátor Figyelő!

Fidelitas

/ #80 Nyilatkozat

2015-04-27 08:47

A közelmúltban az Átlátszó Oktatás egy tervezetet szivárogtatott ki a felsőoktatással kapcsolatban. A tervezetet átolvasva teljesen korrektnek találtuk az elgondolást. A tiltakozók tegnapi létszámát és viselkedését elnézve arra a következtetésre jutottunk, hogy a közvélemény elfogadja a tervezetet, sőt további szigorítások is megengedhetőek az ifjúság nevelésével kapcsolatban!

Az ország jelenlegi anyagi helyzet nem teszi lehetővé, hogy félig üres iskolák és piacképtelen egyetemi szakok legyenek fenntartva az adófizetők pénzéből. A fiatalság jelentős része anyagilag is el van engedve- bizonyíték erre a tegnapi események. Ennek tükrében teljesen elfogadott, hogy az állam csak a tankötelezettség határáig finanszírozza az oktatást. Ha jut pénz sörre és okos telefonokra akkor a tanulásra is. 

Arra kérjük a kormányt, hogy folytassa az oktatás átalakítását az eredeti elképzelése szerint, sőt eszközöljenek további szigorításokat:

Vigyék lejjebb a tankötelezettség határát 14. életévre és tegyék fizetőssé a középiskolákat.

Középiskolába csak 4.5-ös átlag felett lehessen beiratkozni és az érettségit is csak 3.8-es átlag felett lehessen kiadni.

2016-tól legyen felvételi követelmény a középfokú C nyelvvizsga.

Emeljék meg az érettségihez eőírt közösségi munka óraszámát.

Norvég minta alapján vezessék be újra a kötelező katonai szolgálatot a nők számára is és csak a katonai szolgálatot teljesített hallgatók vehessék át diplomájukat.

Csak dolgozó és adó fizető polgárok számára engedélyezzék a tüntetéseket és megmozdulásokat. A diák az tanuljon! 



Fidelitas- vezetőség