Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School

Minisztérium

/ #319 Minisztériumi dolgozó

2015-04-22 12:09

Tisztelt Petíció írók!

Maximálisan mellettetek vagyok, bár mint minisztériumi dolgozó nem léphetnék veletek kapcsolatba. Kereszt lányom is ebben az iskolában tanul!

Arról szólnak a hírek, hogy biztosítanak nektek új épületet, de ez csak részigazság. 

Hogy ki vagyok és mit dolgozok mellékes. Ez a hír csak azért kelt szárnyra mert itt a minisztériumban is híre ment, hogy a diáktüntetés útba ejt titeket is. Kell az épület és a pénz is ami az oktatásra megy, de most túl lőttek a célon és próbálják lehűteni a kedélyeket, megosztani a tiltakozókat!

Semmit ne higgyetek el!  Tegnap az Átlátszó oktatás blog kiszivárogtatott egy oktatási tervezetet ami hivatalosan nem is létezik! Ez kb száz oldal, de nem a teljes változat.

A tankötelezettséget 14 vagy 15 évre szeretnék levinni- ez annak függvénye lesz, hogy marad e az általános 8 osztályos, vagy 9 osztályosra alakítják át. Az új törvény értelmében az állam csak a tankötelezettség korhatáráig fogja finanszírozni az oktatást, így a középiskolákért már fizetni kell.

A gimnáziumba kerülés feltétele is szigorodni fog és az érettségi megszerzése is. Az egyetemi felvételi meg középfokú C nyelvvizsgához lesz kötve.

2011. évi CXXVIII. törvény VI fejezet 26 bekezdését most dolgozzák át, így a felsőoktatásban tanulók be lesznek osztva kötelező jelleggel a katasztrófa és polgári védelemhez. Kiképzésekre is járni kell majd.

Ez csak néhány részlet mely nem publikus, de jó ha tudtok róla. Most látszatra visszavonulót fújt a kormány, de két hét és kezdődik az érettségi és vizsga időszak, utána meg jön a nyári szünet. A parlamenti ülések előreláthatólag július végéig fognak tartani és sok az oktatási rendszerrel kapcsolatos törvény ekkor lesz megszavazva! Amit a nyáron megszavaznak azok már érvényesek lesznek a most középiskolába és egyetemekre kerülőkre, de a tavalyi indulókra is!

Akinek van újságíró ismerőse vagy ismeretsége a tüntetés szervezők között esetleg az Átlátszó blognál azt kérném, hogy ezt továbbítsa nekik. Most az a célja a kormánynak, hogy nyerjenek két hét haladékot- utána a vizsgaidőszak és a nyár miatt azt csinálnak amit akarnak, szeptemberben beiratkozás évkezdés utána meg már késő bánat- nem fognak semmit sem visszavonni.

N. Péter