Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School

Szabad Oktatást Csoport!

/ #318 FELHÍVÁS!

2015-04-22 08:14

Akik nem szeretnék, hogy bezárják az iskolájukat, nem szeretnék, ha elvennék a továbbtanulás lehetőségét azok ma (szerda este) jöjjenek az EMMI Szalay utcai épületéhez este 6 órára!

KÖVETELÉSEINK

1. Követeljük, hogy az EMMI vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését és a felsőoktatási törvény módosításának tervezetét! Egyúttal vonják vissza a középiskolai rendszer átalakításával kapcsolatos tervezetüket és ne zárjanak be oktatási intézményeket!

2. Követeljük a felsőoktatási autonómiát! Követeljük azt, hogy az egyetemre jelentkezők szabadon választhassák meg egyetemeiket és szakjaikat! Ne az anyagiak döntsenek az oktatásról. Spóroljon az állam a bürokrácián és a stadion beruházásokon!
3. Szükség van olyan szakemberekre, akik értenek a társadalomtudományokhoz, az EU-hoz és a nemzetközi kapcsolatokhoz! Ne tiltsák be az ilyen szakembereket kinevelő szakokat!
4. A XXI. században ne az állam döntse el, kiből mi lesz! Ne az állam döntse el, milyen szakma létezhet és milyen nem. Az állam egyetlen képzést se tiltson be, illetve ne monopolizáljon a kormány az egyeteme számára.
5. Szakmailag előkészített döntések szülessenek, és hozzák nyilvánosságra a döntéseket alátámasztó hatástanulmányokat! Transzparenciát, egyeztetést, szakmaiságot! Ne döntsenek rólunk nélkülünk!
6. Törvényi garanciákat követelünk arra, hogy a szakmai, oktatói, hallgatói szervezetek részt vehessenek a felsőoktatást érintő döntéshozatalban.
7. A kormány kövesse az európai trendeket! Ne ássa alá a jövőnket és ne lehetetlenítse el Magyarország érvényesülését a világban. Ne az oktatást helyezzék piaci alapokra, hanem a futball klubokat!


Szabad Oktatást Csoport!

szabadoktatas (kukac) gmail (pont) com

A megmozduláshoz csatlakozik a Hallgatói Hálózat, Középiskolások Hálózata, Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen csoport, Diplomát nyelvvizsga nélkül csoport, Százezren az internet adó ellen csoport, Nem némulunk el csoport és több felsőoktatási intézmény országosan! 

 

SEMMIT RÓLUNK NÉLKÜLÜNK!

-keressetek minket a facebookon