Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School

Ébresztő

/ #104 Re:

2015-04-15 13:04

#Mert egy képzés sem eshet áldozatául a politikának!  

 Nem jártam a RW-be soha. Az épületbe is csak egyszer tettem be a lábam, mint kísérő, de a közeg, a légkör akkor, alig pár óra alatt is visszahozta a középiskolai emlékeket, és szeretném ha mindenki átélhetné ezeket az élményeket, és igen, az általuk választott intézményben.

 

Hogy miért pont a RW épületét szemelték ki? Mert bizonyára jól megközelíthető, kellemes környezetben van, remek állapotban van. Sorolhatnánk...

Igen, pontosan ezért szeretik a jelenlegi diákok, a volt diáksereg, és a nem mindennapi tapasztalattal rendelkező tanári kar. Mondhatjuk, hogy nem négy fal tesz egy intézményt naggyá, hanem a benne dolgozók és tanulók, de egy oktatási intézmény esetében a termek, a büfé, lépcsősorok, mind-mind a szocializációs folyamatunk fontos részét képezi.

Itt nem csak kiváló szakemberek képzése folyik, de az egészségügyben ma is problémát okozoó együttműködés, kapcsolatok alakulnak ki a különböző szakágak tanulói között, amit máris elveszítenének, ha az épületet elvéve, különböző intézményekbe száműznék az egyes csoportokat. 
Ha ma Magyarországon fontos a közoktatás, a szakemberek képzése, az egészségügyi utánpótlás kinevelése, akkor egy olyan intézmény, a RW egy központi elem. 

A RW megszűnésével újabb sebet szerezne a mára háborús veterán szinten működő egészségügyünk, csak azért, hogy egy újabb egyetemi szak létrejöhessen, vagy hogy az államunk által annyira preferált egyetem terjesztkedhessen.