MONDJ NEMET A NEPTUN ÁLTALÁNOS ISKOLA BEZÁRÁSÁRA!

szada

/ #40 Az emberek hülyének nézése

2015-04-13 07:52

Kedves Balázs Zoltán, kedves érintett döntéshozók!

A demokrácia nem arról szól, hogy egy döntéshozó kitekert és megcsavart szavakkal meg tudja indokolni hogy mit miért csinál a kerület, és az utólag mennyire jó döntésnek látszik, hanem arról, hogy azok a döntések, amelyek az emberek életét ennyire közvetlenül érintik (gyermekek áthelyezése egy megszokott közegből egy ismeretlenbe, tanárok utcára dobása, szülők életének megnehezítése) azok nyilvánosan zajlanak le. Ami nem így zajlik, azzal kapcsolatban teljes joggal merül fel a mutyi, a korrupció és a belső érdekek miatti döntés gyanúja. Hiszen másképp miért lenne érdeke eltitkolni bármit is az illetékeseknek?

Az igaz, hogy a legtöbben érzelmi töltettel kommentelnek ide. De értsék meg, ettől még teljesen igazuk van.

Ez az egész sztori teljesen egybevág a jelenlegi kormány stílusával, semennyire sem lepődtem meg: hatástanulmány nélkül, a nyilvánosság kifejezett kerülésével, a sértettek megfélemlítésével és megfenyegetésével, az oktatásnak óriási kárt okozva zajlik ez az egész ügy.

Én, mint az Neptun volt diákja (szinte az egész családom ide járt), csak abban reménykedem, hogy bármi is lesz ennek a vége (bezár vagy megmarad az iskola), a gyerekek, akik abszolút semmiről nem tehetnek, nem fogják megsínyleni a döntést. Félek, hogy előbb-utóbb, valamilyen úton-módon úgyis utoléri az iskolát a most kitalált végzete.

Szégyellhetik magukat.