Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #1816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:14

#1815: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: INFO 

 Igen, itt a hír:

 

www.hirado.hu

 

Még egy probléma biztosan nehezíti a Quaestor-ügyfelek gyors kártalanítását

A kormányoldal nem szeretné, ha csak 5-10 év múlva, a Quaestor elleni jogerős bírósági döntés után kezdődhetne meg a brókercég vagyonának felhasználása az ügyfelek kártalanítására – mondta a Vasárnapi újságban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke.

...A fiktív kötvényeket eladó Quaestor ügyfeleinek kártalanítása ügyében a kormánypártok azt szeretnék, ha a 32 ezer érintett teljes körben hozzájutna a pénzéhez. Kérdés sikerül-e a Befektető-védelmi Alappal (Beva) elfogadtatni, hogy nem túlzott kockázatvállalás miatt, hanem bűncselekmény következtében vesztették el pénzüket az emberek.

Gulyás Gergely a Kossuth Rádióban azt mondta, az igaz, hogy a Beva a kötvényekre nem terjed ki, ám miután nem törtét tényleges kötvényvásárlás, hanem csalásról van szó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az Igazságügyi Minisztérium, a Fidesz-frakció és az általa megkérdezett összes jogi szakértő álláspontja az, hogy az alapnak 20 ezer euróig, azaz nagyjából 6 millió forintig helyet kell állnia a befektetésekért. Hozzátette: szerencsés lenne, ha a Beva, ami szintén jogi szakértőkkel konzultál, minél előbb véleményt mondana.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy akinek 6 millió forintot meghaladó befektetése volt – mintegy 9-10 ezer ember – a Quaestornál, a határösszegig a Beva azt is kártalanítja majd. Az e fölötti pénzre a Quaestor további vagyona jelent biztosítékot. A parlament a lehető legszélesebb körű zároláshoz szükséges törvénymódosításokat elfogadta. A ügyészség 160 milliárd értékű vagyont zárolt.

Az biztos azonban, hogy van még egy nehézség, amit meg kell oldani. A bűncselekménnyel okozott kár miatti polgári igény kifizetésének fogalmi eleme a bűncselekmény, arra azonban nem szeretne várni a kormányoldal, hogy 5-10 év múlva, a jogerős bírósági döntés után kezdődhessen csak meg a vagyonból  a 6 millió felett elvesztett pénzek kifizetése a károsultaknak..."

 

Bízzunk abban, hogy a 6 millió felettiek is valamilyen megoldással minél hamarabb hozzájutnak a pénzükhöz!!!!!