Budaörsi vendéglátók nyitva tartási ideje melletti állásfoglalás

Betkomester

/ #17

2015-03-20 10:46

Hölgyek/Urak

kérem, hogy ne itt vitatkozzunk, személyeskedjünk. 

Mit tettünk eddig és mit szándékozunk még:

1. Rengetegen vannak péntek este, sajnos szombaton nem. Ezen a két estén este 10 és 1/2 2 között egy biztonsági ember KINT felügyel, hogy a vendégek a hely előtti területen maradjanak. Rendszeresen felsétál, benéz a környék utcáiba, felszólítja az ott tartózkodókat -akik sokan NEM a Pub-ot jelölik meg célnak - a máshol vásárolt italok fogyasztásának beszüntetésére, szemetelés, hangoskodás azonnali megszüntetésére. 

2: November óta NEM LEHET KIVINNI a Pub-ból a poharakat, korsókat. Ha a környéken Lasko feliratú korsót (NEm Soproni!) találnak, az nekünk -1000 Ft/darab, lopás, amivel valaki megkárosítja a tulajdonosokat és gondot okoz az ott élőknek.

3: A szemetet, hányásokat lemossuk, ha látjuk, de nem tudunk 150m-nél nagyobb területet átfésülni, sajnos.

4: Ezért igyekszünk a leghamarabb megállapodást kötni a BTG-vel a hétvégi, átfogó terület-takarításra a saját költségünkön.

5: Eddig közel 70000 Ft-ba került a WC-k újraépítése, amit szintén pár vendég károkozása miatt kellett megtenni. A WC-ben tartály helyett egy fali karos öblítés került beszerelésre, remélhetőleg megmarad...

6: Mi hívjuk ki a rendőrséget, nem pedig más, amikor "balhés", más szórakozóhelyen kötekedőre és kulturálatlanra "szórakozott" vendégek jelennek meg, akik nem bírnak magukkal. Mi jogszerűen csak kitiltani tudjuk ezeket, a megfékezés nem lehet a Mi dolgunk. Ezt meghagyjuk a szakmaisággal és joggal felvértezett rendőri erőknek. Ők készségesek és segítőkészek voltak minden esetben. Ez nekünk is kár és veszteség.

8: A nyitva tartásunkat már magunktól tavaly csökkentettük, a lakók, szomszédok kérésére. (Eredetileg 04:00-ig szólt a nyitva tartásunk.)

9: A dohányzást utcára rakó törvényt nem tudjuk megkerülni. Ez országszerte rengeteg súlyos, pereskedéssel járó probléma. Ez a törvény és következménye az eddigi békés egymás mellett élést súlyosan megmérgezte. Nincsenek nálunk többen, mint a régi Piklerben, csak kint vannak és kóborolnak a dohányosok. Ezt felügyeli a biztonsági személyzet és ezért hoztuk a korlátozását az italok kivitelének. Szeretnénk és legfontosabb érdekünk, hogy a vendégeink bent, a Pub-ban szórakozzanak, töltsék idejüket.

10: A héten és a jövő hét elején személyesen konzultálunk a szomszédokkal, meghallgatjuk a javaslataikat illetve tájékoztatást kapnak az eddigi erőfeszítéseinkről.

11: A tulajdonosok rugalmasak és bármire hajlandóak, hogy elősegítsék a békés egymás mellett élést.

12: Kínosan vigyázunk rá, hogy fiatalkorút NE szolgáljunk ki alkohollal. Nem érdekünk, a bevétel elég a 18+ vendégektől. Mindenki blokkot kap, az emberek be vannak jelentve, minden törvényes ami nem sok hasonló vállalkozásról mondható el, sajnos.

 

Köszönjük, ha elolvasták,

Várjuk Önöket.

Tisztelettel,

Betlehem Csaba